Το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue με τη Ναόμι Κάμπελ πωλείται σε δημοπρασία στο Λονδίνο

File Photo: σε δημοπρασία από τον οίκο Phillips στο Λονδίνο πωλείται το περιοδοκό της βρετανικής Vogue με εξώφυλλο τη Ναόμι Κάμπελ φωτογραφημένη από τον Στίβεν Μαϊζέλ. EPA, FRANCK ROBICHON




Ένα κομμάτι της ιστορίας της βρετανικής Vogue, το εξώφυλλο του τεύχους του Μαρτίου 2019 με τη Ναόμι Κάμπελ φωτογραφημένη από τον Στίβεν Μαϊζέλ (Stenen Meisel), πωλείται σε δημοπρασία από τον οίκο Phillips στο Λονδίνο.

Είναι η τρίτη προσπάθεια του οίκου Phillips να φέρει τη φωτογραφία μόδας σε ένα ευρύτερο κοινό εμπορικών αγοραστών μετά τη δημοπρασία εκτυπώσεων και διαφημιστικών του Vogue για τους οίκους του Alexander McQueen και Balenciaga.

Η Yuka Yamaji, υπεύθυνη του τμήματος φωτογραφιών στον Phillips, είδε μια διαφημιστική αφίσα για το τεύχος του Vogue με τη Ναόμι Κάμπελ στο Βόρειο Λονδίνο.

“Η εικόνα πρέπει να σας μαγνητίζει”, δήλωσε η Yamaji στο Vogue. “Βλέπουμε μία φωτογραφία και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γνωρίζουμε ότι μπορεί να πουλήσει”. Για το εξώφυλλο, το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Phillips, θα μπορούσε να πωληθεί έως 45.000 λίρες Αγγλίας, ο Μαϊζέλ έκανε περισσότερο λήψη με πολλαπλές εκθέσεις και διαφορετικούς φωτισμούς, απ’ ότι επεξεργασία με χρώμα μετά, για να δημιουργήσει την τριπλή εικόνα της Κάμπελ.

Το πορτρέτο δημιουργήθηκε στη διάρκεια φωτογράφησης ως φόρο τιμής στα supermodels που έγινε σε αποθήκη του Μπρούκλιν. Ο Αμερικανός ηθοποιός, Κέντρικ Σάμπσον υποδύθηκε τον ρόλο του εραστή της Κάμπελ και εμφανίζονται χορευτές που προπονούνται στο παρασκήνιο και ο σοφέρ της. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμη σημαντικό στιγμιότυπο της συνεργασίας δεκαετιών του Μαϊζέλ, της Κάμπελ και του αρχισυντάκτη του Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ.

17/05/2019 09:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Εντυπωσιακή η Πάμελα Άντερσον στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue για πρώτη φορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: