Το αυξημένο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Κύπρο στη συνάντηση Συλλούρη-AHI

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Κύπρο. Η αντιπροσωπία αποτελείται από τον Προέδρο του Ινστιτούτου κ. Nick Larigakis και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Κώστα Αλεξάκη και Λεωνίδα Ανδριτσάκη. ΚΥΠΕ




Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρης είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Κύπρο. Κατά τη συνάντηση επεσήμαναν το αυξημένο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Κύπρο.

  • Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Nick Larigakis και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Αλεξάκη και Λεωνίδα Ανδριτσάκη.Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος και τις προοπτικές επίλυσής του. Ενημέρωσε, επίσης, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, καθώς και για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβανομένων των τριμερών συνεργασιών που έχουν δρομολογηθεί, από κοινού με την Ελλάδα, με γειτονικές χώρες και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του AHI για την προώθηση των δικαίων του κυπριακού λαού στις ΗΠΑ, για την προσπάθεια που καταβάλλουν για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων και γενικότερα για τη σταθερή στήριξή τους προς την Κύπρο.

  • Ο κ. Larigakis επαναβεβαίωσε τη συνεχή στήριξη του Ινστιτούτου προς τον δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού, επισημαίνοντας παράλληλα το αυξημένο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Κύπρο, κάτι που, όπως ανέφερε, ενισχύεται μέσα και από τα ενεργειακά συμφέροντα αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοπιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανταλλάχθηκαν, τέλος, περαιτέρω απόψεις, τόσο για τον γεφυροποιό ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή, όσο και για τις γενικότερες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.


ΚΥΠΕ
03/05/2019 15:44

 

Τουρκική «εισβολή» στην κυπριακή ΑΟΖ, νότια της Λεμεσού: Ο Ερντογάν έστειλε το Barbaros

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: