Την έκδοση ενταλμάτων της Κύπρου για την σύλληψη του τουρκικού πληρώματος, μεταδίδει το DPA

Η Κυπριακή ΑΟΖ . Φωτογραφία , πηγή , ΚΥΠΕ




Στο θέμα της έκδοσης από την Κυπριακή Δημοκρατία ενταλμάτων σύλληψης κατά του πληρώματος τουρκικού πλοίου για γεωτρήσεις που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρεται το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) σε τηλεγράφημά του.

Το DPA σημειώνει πως τα εντάλματα σύλληψης ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, που προειδοποίησε πως «αυτοί που εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες μπορεί να συλληφθούν».

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος θα θέσει το ζήτημα των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην ατζέντα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Προστίθεται πως ήδη την Κυριακή, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών άσκησε κριτική κατά των τουρκικών ενεργειών, με την Ουάσιγκτον να εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για την πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε κυπριακά ύδατα.

Και η Υπάτη Επρόσωπος γαι την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι έκανε έκκληση στη Τουρκία για αυτοσυγκράτηση το Σαββατοκύριακο, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να αντιδρά άμεσα, ανακοινώνοντας ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά του, αναφέρεται.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 06/05/2019 20:24

Διαβήματα Συλλούρη για τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: