Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου συνομίλησε με τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών καθώς και με τους μηχανικούς εδάφους που τους καλοκαιρινούς μήνες δίνουν τιτάνιο αγώνα για να βρίσκονται όλο και περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα στον αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Πηγή: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας




Στις “φωλιές” των από μηχανής Θεών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου βρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου καθώς από την αρχή του μήνα και επισήμως έχει ξεκινήσει επίσημα η νέα περίοδος “συναγερμού” για πυρκαγιές.

Ο Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου μαζί με τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά στην έδρα του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Στρατού Ξηράς στα Μέγαρα, στην πίστα των ελικοπτέρων Chinook.
Πηγή: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
  • Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περίπου δέκα είναι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair (παλαιά και νεότερα) που είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ ο αριθμός των ελικοπτέρων τύπου Chinook της Αεροπορίας Στρατού (που δεν είναι πυροσβεστικά ελικόπτερα), που ζητήθηκε αρχικά, είναι τρία.

Από τους κάδους που χρησιμοποιούν τα ελικόπτερα, οι περισσότεροι έχουν επιθεωρηθεί από αρμόδια κλιμάκια της Αεροπορίας Στρατού ώστε να είναι έτοιμοι να αγκιστρωθούν στα ελικόπτερα εφόσον χρειαστεί.

Στα Μέγαρα μάλιστα τον Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου υποδέχτηκε ο Αρχηγός του Στρατού Ξηράς, Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς. Στην 112 Πτέρυγα Μάχης τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε ο Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος.

Το ελικοφόρο P-3B Orion έτοιμο πάλι για πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και την Μεσόγειο (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: