Θρασύτατος ο Τσαβούσογλου: Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε μονομερή βήματα στη Μεσόγειο

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu (R) shaking hands with NATO Secretary General Jens Stoltenberg (L) during their meeting in Ankara, Turkey, 06 May 2019. ongoing negotiations form NATO to stop Turkey to purchase S-400 missiles from Russia, Washington threatened to sanction Turkey and expel it from its F-35 fifth-generation fighter jet program. EPA, CEM OZDEL HANDOUT




Η Τουρκία δεν θα κλείσει τα μάτια στα μονομερή βήματα στην ανατολική Μεσόγειο και στα τετελεσμένα, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  • Σε ομιλία του πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ για τον ‘Μεσογειακό Διάλογο”, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι “η ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο περνούν μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ιστορικών πραγματικοτήτων. Η Τουρκία με αυτή την αντίληψη θα συνεχίσει πάντοτε με τον πιο έντονο τρόπο να στηρίζει τόσο τα δικά της νόμιμα δικαιώματα όσον και των Τ/Κ”, είπε.

Αναφερόμενος γενικότερα στην ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη στην Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι κρίσεις στην Μεσόγειο επηρεάζουν την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι “τα προβλήματά μας δεν θα τα λύσουν άλλοι, εδώ μπορούμε εμείς να τα λύσουμε καλύτερα από άλλους”.

ΚΥΠΕ
06/05/2019 19:18

Εκβιάζει με… σεβασμό ο Ερντογάν για αποτροπή έντασης: Θέλουμε την Μεσόγειο λίμνη ειρήνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: