Θεατρική παράσταση για τον Τραμπ: Στηρίζεται σε μηνύματα κατά του Προέδρου από το FBI

US President Donald J. Trump awards Sergeant Thomas Avila the Medal of Valor during a ceremony in the East Room of the White House in Washington, DC, USA. EPA, JIM LO SCALZO




Μία νέα θεατρική παράσταση πρόκειται να ανέβει στην Ουάσινγκτον απευθυνόμενη στο συντηρητικό κοινό των ψηφοφόρων του προέδρου Τραμπ.

  • Οι ίδιοι παραγωγοί ταινιών που έπεισαν τον Λευκό Οίκο να φιλοξενήσει την προβολή μιας ταινίας κατά των αμβλώσεων, προγραμματίζουν μία θεατρική παράσταση για τον επόμενο μήνα, η οποία θα στηριχτεί στα χιλιάδες μηνύματα κατά του Τραμπ, τα οποία εντόπισε το FBI το 2018 από τα κινητά τηλέφωνα των πρώην πρακτόρων στην έρευνα για τις σχέσεις του Τραμπ με την Ρωσία, Πίτερ Στρζοκ και Λίζα Πέιτζ, σύμφωνα με δηλώσεις τριών πηγών στο “Politico.”

Οι παραγωγοί της παράστασης ελπίζουν ότι θα την παρακολουθήσει κι ο πρόεδρος Τραμπ.

Προσπαθούμε σκληρά να επηρεάσουμε υπέρ του Λευκού Οίκου,” δήλωσε μία πηγή που έχει άμεση εμπλοκή στην παραγωγή του θεατρικού έργου. “Μας έχουν πει ότι ο πρόεδρος αγαπάει την ιδέα για την δημοσιοποίηση αυτής της υπόθεσης,” είπε η ίδια πηγή.

  • Η παράσταση έχει τίτλο: “Τα Πιτσουνάκια του FBI: Οι Μυστικοί,” και θα την σκηνοθετήσει ο Φέλιμ ΜακΑλίρ, γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις, που έχει σκηνοθετήσει μία σειρά από πολιτικές ταινίες σχετικά με τις αμβλώσεις, την διαδικασία παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθους (fracking), μαζί με την σύζυγό του Ανν Μακαλχίνι.

Ο Ντιν Κέιν που έπαιξε τον ρόλο του σούπερμαν στην τηλεοπτική σειρά “Lois & Clark” και είναι υποστηρικτής του Τραμπ, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία κατά των αμβλώσεων “Gosnell. ” Ο ίδιος έχει συμφωνήσει για τον ρόλο του Στρζοκ, σύμφωνα με τον ΜακΑλίρ.

  • Η ηθοποιός Κρίστι Σουάνσον, που είναι γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία του 1992 “Buffy the Vampire Slayer” θα ενσαρκώσει την Πέιτζ, η οποία είχε εμπλοκή σε μία εξωσυζυγική σχέση με τον Στρζοκ πριν, αλλά και μετά τις εκλογές του 2016, όταν οι δύο τους ήταν συνάδελφοι στο FBI.

Σε μία τηλεφωνική συνέντευξή της, η Σουάνσον επιβεβαίωσε την συμμετοχή της και είπε ότι η ίδια κι ο Κέιν έχουν διαβάσει το σενάριο το οποίο στηρίζεται στα μηνύματα κινητού που αντάλλασσαν ο Στρζοκ και η Πέιτζ, αλλά και στην κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση που έδωσε ο Στρζοκ τον περασμένο Ιούνιο στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ένα αντίγραφο της κατάθεσης του Στρζοκ δημοσιοποιήθηκε μέσα στο 2019, από τον Ρεπουμπλικάνο Νταγκ Κόλινς, που έχει ηγετική θέση εντός της ίδιας επιτροπής.

  • “Αυτό που θα προσπαθήσουμε να δείξουμε είναι ότι τα μεγάλα ΜΜΕ και το Χόλιγουντ δεν μπορούν να προωθήσουν άλλο την φάρσα της συνωμοσίας με την Ρωσία και να τους πιέσουμε να παραδεχτούν πως το “Βαθύ Κράτος” κι ο “βάλτος της Ουάσινγκτον” προσπάθησαν να καταστρέψουν την υποψηφιότητα του Τραμπ και την προεδρία,” αναφέρει χαρακτηριστικά μία σελίδα για την συγκέντρωση χρημάτων, που είναι σχετική με την οικονομική προσπάθεια του ΜακΑλίρ.

Η σελίδα αυτή έχει ως στόχο την συγκέντρωση ποσού 95.000 δολαρίων μέσα σε ένα μήνα. Σε ένα συμβόλαιο που επεξεργάστηκε το “Politico” διαφαίνεται ότι το κόστος ενοικίου για το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης φτάνει στα 5.620 δολάρια. Για την παράσταση προσφέρονται διάφορες προνομιακές επιλογές εισόδου για τους θεατές, αναλόγως του επιπέδου της οικονομικής συνεισφοράς τους.

  • Ο ΜακΑλίρ είχε λάβει μέρος σε μία συνάντηση που έγινε στον Λευκό Οίκο το περασμένο φθινόπωρο, μαζί με εκπροσώπους ομάδων κατά των αμβλώσεων, ενώ συνεργάστηκε στενά με τους βοηθούς του προέδρου Τραμπ για την παραγωγή της ταινίας “Gosnell” τον Απρίλιο.
  • Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιους αξιωματούχους έχει συνομιλήσει σχετικά με την παραγωγή της θεατρικής παράστασης.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Η μη κερδοσκοπική θεατρική εταιρία Studio Theater που βρίσκεται σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από τον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε το “Politico” ότι ο ΜαΚαλίρ νοίκιασε μία από τις τέσσερις θεατρικές αίθουσες της για την 13η Ιουνίου.

23/05/2019 11:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ένας ψηφιακός… Βλαντίμιρ Πούτιν, σύντομα στις οθόνες του BBC

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: