Τα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας επιδιώκουν την αναβίωση του ψυχρού πολέμου μέσω Fake News

File Photo: US President Donald J. Trump walks to board Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA. EPA, SHAWN THEW




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Μπορεί η χοντροκομμένη και παιδαριώδης από πάσης απόψεως θεωρία της ρωσικής ανάμιξης στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να κατέρρευσε άδοξα με την πανηγυρική «αθώωση» του Ντόναλντ Τράμπ, πέτυχε όμως δυστυχώς έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους των εμπνευστών της.

Την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος και την εδραίωση ενός κλίματος «Ρωσοφοβίας» στην Δύση που δεν υπήρχε ούτε στις πιο θερμές στιγμές αντιπαράθεσης Ουάσιγκτον-Μόσχας, την δεκαετία του 60!

  • Οι ενορχηστρωτές της ρωσικής δαιμονοποίησης, εν προκειμένω ο διεθνής εσμός που κατευθύνεται από κέντρα παγκόσμιας εξουσίας, όπως οι μηχανισμοί του Σόρος και οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατόρθωσαν με έναν καταιγισμό fake news να δηλητηριάσουν τις σχέσεις του Τράμπ με την Μόσχα και να ακυρώσουν, προσωρινά τουλάχιστον, την προσπάθεια μιας στρατηγικής συνεννόησης.

Παραμένει ασαφές γιατί το σύστημα της διεθνούς διακυβέρνησης που επιβάλει μια ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση εις βάρος της αυθυπαρξίας εθνών και θρησκειών, επιδιώκει την αναβίωση του ψυχρού πολέμου Ρωσίας-Αμερικής. Γεγονός είναι όμως, ότι με την συστράτευση τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που φοβούνται τον ρωσικό τεχνολογικό ανταγωνισμό, ενώ θα έπρεπε να τρέμουν την κινεζική επέλαση, οι illuminati του γκλομπαλισμού, κατασκεύασαν τους κατάλληλους εντολοδόχους στην διεθνή πολιτική σκηνή.

  • Πρόσωπα-κλειδιά όπως το ζεύγος Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα που εξακολουθούν να ελέγχουν σημαντικούς τομείς του αμερικανικού administration, η Μέρκελ που άνοιξε τα ευρωπαικά σύνορα στους λαθρο-εποίκους και επιδιώκει την απόλυτη επιβολή της γερμανικής οικονομικής κυριαρχίας στην ΕΕ, ο Μακρόν που είναι τυφλό ενεργούμενο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, ο Τόνι Μπλέρ που σήμερα είναι σύμβουλος του κερδοσκόπου Σόρος και πολλοί άλλοι.

Η πιθανότητα έλευσης του Τράμπ στην ηγεσία του ΗΠΑ, χαλούσε την…σούπα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ακριβώς επειδή το συντηρητικό ιδεολόγημα που είχε επεξεργαστεί ο στρατηγικός του σύμβουλος Στήβεν Μπάνον (και χάρις στο οποίο εξελέγη) προέβλεπε μία στρατηγική συνεννόησης των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη για την αποτροπή ασύμμετρων απειλών, όπως η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Σε αυτή τη συνεννόηση, σύμφωνα με το δόγμα Μπάνον, η Ρωσία θα αποτελούσε αναπόσπαστο εταίρο γιατί θεωρείται (και είναι!) κομμάτι του πολιτισμένου χριστιανικού κόσμου που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ισλαμικό κίνδυνο.

  • Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, με μία πρωτοφανή σε έκταση και ένταση δυσφημιστική εκστρατεία, οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που ελέγχουν την συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων μέσων ενημέρωσης σε Ευρώπη και Αμερική, κατάφεραν να αμαυρώσουν την εικόνα της σύγχρονης Ρωσίας του Πούτιν, εμφανίζοντας την, αντί για εν δυνάμει σύμμαχο, ως στρατηγικό εχθρό που επιδιώκει με δόλια μέσα την ανάσχεση της δυτικής επιρροής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Απέτυχαν απλώς να ενοχοποιήσουν τον πρόεδρο Τράμπ ως «δούρειο ίππο» του Πούτιν, γιατί αυτό ξεπερνούσε και την πιο προχωρημένη φαντασία των διακινητών fake news, προσβάλλοντας βάναυσα την νοημοσύνη των Αμερικανών.

Στην πράξη οι επαγγελματίες-εφευρέτες της σύγχρονης παραπληροφόρησης, έφτασαν να κατηγορήσουν την Ρωσία ως παγκόσμια μηχανή παραγωγής fake news με στόχο-υποτίθεται-την επιρροή πολιτικών εξελίξεων.

Σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική πολυσέλιδη έκθεση που κυκλοφόρησε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του «αθωωτικού» για τον Τράμπ πορίσματος Μιούλερ, καταρρίπτει έναν προς έναν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς των κυρίαρχων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης για την θρυλούμενη ρωσική διείσδυση στις ΗΠΑ και τον δυτικό κόσμο γενικότερα.

  • Η έκθεση υπό τον γενικό τίτλο : «Η Υστερία του Ρωσία-γκέητ: Ένα παράδειγμα ακραίας Ρωσοφοβίας», διαψεύδει με στοιχεία την πληθώρα δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά αμερικανικά μέσα περί της δήθεν υποκινούμενης από τη Μόσχα εκστρατείας παραπληροφόρησης για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος το 2016, αποδεικνύοντας ότι στην ουσία συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Τα συστημικά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν εκείνα που δηλητηρίασαν την ατμόσφαιρα αποδίδοντας σε Ρώσους χάκερς υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το στρατηγείο του Δημοκρατικού Κόμματος, σε αντιπερισπασμό για την διαρροή αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον που χρησιμοποιούσε το προσωπικό της μέηλ, αντί του υπηρεσιακού, επιχειρώντας να υπονομεύσει με ραδιουργίες τον εσωκομματικό της αντίπαλο Μπέρνι Σάντερς.

Η αντιρωσική υστερία των αμερικανικών μέσων, διευκόλυνε τον Πρόεδρο Ομπάμα, ελάχιστες μέρες πριν παραδώσει το χρίσμα στον Τράμπ να διατάξει μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών, ναρκοθετώντας την θέση του διαδόχου του έναντι της Μόσχας με τρόπο πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό.

Ακόμη και στην πρώτη συνάντηση Πούτιν-Τράμπ στο περιθώριο της συνάντησης των “G-20” τον Ιούλιο του 2017 τα υποκινούμενα από το σύστημα της παγκοσμιοποίησης αμερικανικά ΜΜΕ έφτασαν να ισχυριστούν ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος συμπεριφέρθηκε δουλικά και ντρόπιασε τη χώρα του με την…«ασυνήθιστη φιλικότητα που επέδειξε προς τη Μόσχα»! Λίγους μήνες αργότερα η «Ουάσιγκτον Ποστ» επέπληξε τον Τράμπ επειδή συνεχάρη τον Πούτιν για την εκλογική του νίκη.

  • Η παράνοια άγγιξε το αποκορύφωμα της όταν ο  ιστότοπος “VICE” ισχυρίστηκε ότι «ρωσικά τρόλ»  επιχείρησαν να περάσουν προπαγανδιστικά μηνύματα στους χρήστες του διαδικτυακού παιχνιδιού “pocemon” και όσους αναζητούσαν διαδικτυακά παιχνίδια… «φιλικά προς την gay-lesbian” κοινότητα.
  • Στην συνέχεια ακολούθησε μία πληθώρα δυσφημιστικών “fake news” περί δήθεν ανάμιξης των Ρώσων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, στο Μεξικό, στις πρόσφατες ιταλικές εκλογές και βεβαίως στην Ελλάδα, όπου τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τις Πρέσπες αποδόθηκαν σε …ρωσικό δάκτυλο.

Επειτα από 8 χιλιάδες τέτοια δημοσιεύματα, μόνο σε τέσσερα βασικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον Πόστ, Νιου Γιορκ Ταιμς, CNN και MSNBC), ατελείωτες εσωτερικές έρευνες του Κογκρέσου, 22 μήνες εργασίας από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ με πρόκληση 500 μαρτύρων και διαδικασίες που στοίχισαν στον Αμερικανό φορολογούμενο περισσότερα από 32 εκατομμύρια δολάρια η σκευωρία της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές αποδείχτηκε χοντροκομμένη απάτη. Όμως εδώ ισχύει το γκαιμπελικό: «πες, πες, πες, κάτι θα μείνει…»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Πλήρης αναισθησία του πολιτικού κόσμου: Η μαφία του Ράμα εναντίον των Ελλήνων Αλβανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: