Τα φορέματα με 3D εκτύπωση του Zac Posen έκλεψαν την παράσταση στο Met Gala 2019 (video)

Εντυπωσιακές δημιουργίες του σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Zac Posen έκλεψαν την παράσταση στο Met Gala, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ένα φόρεμα από πέταλα άνθους κατασκευασμένα με τρισδιάστατη εκτύπωση -δημιουργία του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Zac Posen (Ζακ Πόζεν) ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που επιλέχθηκαν από διάσημες προσκεκλημένες για το φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη.

Το φόρεμα, το οποίο φόρεσε το μοντέλο από τη Βρετανία Jourdan Dunn αποτελείται από 21 μοναδικά επικαλυπτόμενα πέταλα, κάθε ένα από οποία έχει μέγεθος 50 εκατ. και βάρος 450 γραμμάρια. Κάθε πέταλο εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια.

  • Για την εκτύπωση κάθε πέταλου χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες και χρησιμοποιήθηκε μηχανή ακριβείας στερεολιθογραφίας στο εξειδικευμένο εργαστήριο Protolabs στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το Dezeen. Ο κορμός του φορέματος δημιουργήθηκε με εκτύπωση 3D σε τιτάνιο με την τεχνολογία τήξης δέσμης ηλεκτρονίων στο εργοστάσιο στο Σινσινάτι της GE Additive, κατασκευαστικού βραχίονα της General Electric.

Σχεδιασμένο ως 3D αναδημιουργία σώματος της Dunn το φόρεμα έχει βάρος 14 κιλά και μπορεί να αναμορφωθεί, σε μήκος με την προσθήκη 16 πετάλων.

Για την εμφάνισή τους στο gala και άλλες προσκεκλημένες, η Κέιτι Χολμες, η Νίνα Ντόμπρεβ, η Τζούλια Γκάρνερ και η Ντιπίκα Παντουκόν επέλεξαν φορέματα 3D του Αμερικανού σχεδιαστή.

  • «Οραματίστηκα τη συλλογή, η GE Additive βοήθησε στην κατασκευή και το Protolabs την εκτύπωσε» ανέφερε ο Zac Posen. Δοκιμάσαμε τα πλαστικά, τα πολυμερή, τις πολυαμίδες και όλα τα διαφορετικά υλικά, επιδιώκοντας να μάθουμε τι ήταν και τι δεν ήταν δυνατόν. Η απάντηση είναι ότι σχεδόν όλα είναι δυνατά, είπε.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει τεράστιο ρόλο στο μέλλον της μόδας και ο Αμερικανός σχεδιαστής ακριβώς αυτό δείχνει με τις δημιουργίες του. Επιτρέπει την προσαρμογή, την ακρίβεια και την κλίμακα που δεν μπορούν να δημιουργηθούν με το χέρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
11/05/2019 09:45

Το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν βραβεύει την Πενέλοπε Κρουζ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: