Τα είπε ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Χριστοδούλου με τον νέο SACEUR: Είχαν πετάξει μαζί στη Λήμνο το 2017

Στιγμιότυπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, με τον νέο SACEUR, General Tod D. Wolters (US Air Force), στην τελετή αλλαγής Διοίκησης του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή της Ευρώπης (SACEUR), Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ




Στην εκδήλωση που η Άγκυρα, θέλησε να αποχωρήσει και ξεσήκωσε θύελλα με τις αντιδράσεις της για την πρόσκληση της Κύπρου να μετάσχει στο πρόγραμμα σύμπραξης για την Ειρήνη, το “παρών” έδωσε ο Έλληνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

  • Στην τελετή αλλαγής Διοίκησης του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή της Ευρώπης (SACEUR), τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο νέο πρόσωπο που τίθεται επικεφαλής, πρόκειται για τον General Tod D. Wolters (US Air Force), ο οποίος εδώ και χρόνια έχει δείξει γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας κυρίως στα αεροπορικά καθημερινά δεδομένα.

Μάλιστα ο νέος SACEUR, ως Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, κατά τη διάρκεια της άσκησης Ηνίοχος το 2017, είχε πετάξει σε σχηματισμό με τον Α’ ΓΕΕΘΑ, που τότε ο Πτέραρχος Χριστοδούλου βρισκόταν στο τιμόνι του Γενικού Επιτελείου
Αεροπορίας. Ο σχηματισμός των αεροσκαφών είχε προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Λήμνου, μια περιοχή για την οποία πολύ πρόσφατα η Τουρκία μέσω του Χουλουσί Ακάρ κουνούσε για ακόμη μια φορά το δάχτυλο στην Ελλάδα.

  • Ο General Tod D. Wolters, έχει προσκληθεί και στο αεροπορικό συνέδριο που πρόκειται να γίνει στο Τατόι, 15-16 Μαΐου.

Στις εικόνες που αποδεσμεύονται από το ΓΕΕΘΑ ξεχωρίζει και το φωτογραφικό καρέ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με τον Ιταλό ομόλογό του, με τον οποίο είχαν μιλήσει αρκετές φορές, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να κλειδώσει η αποστολή των F-35 στον πρόσφατο Ηνίοχο.

Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Μόνιμης  Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΜΑ/ΒΑΣ), Πληρεξούσιο Υπουργό Α΄ κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, ενώ επισκέφθηκε τις ελληνικές Στρατιωτικές Αντιπροσωπείες στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), καθώς και στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ).

Ο εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: