Τα έδωσε όλα η Σάκκαρη, αλλά δεν τα κατάφερε: Σταμάτησε στα ημιτελικά του όπεν της Ρώμης

Maria Sakkari of Greece in action during her women’s singles semifinal match against Karolina Pliskova of Czech Republic at the Italian Open tennis tournament in Rome, Italy, 18 May 2019. EPA, ETTORE FERRARI




Η εκπληκτική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Open της Ρώμης σταμάτησε στα ημιτελικά. Απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα (νο 7 στον κόσμο), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τα έδωσε όλα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μία υπέρβαση (την Παρασκευή, 17/5 είχε αποκλείσει την Κβίτοβα) και ηττήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4).

  • Το πρώτο σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Η 23χρονη Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, «έσπασε» αμέσως το σερβίς της αντιπάλου της και προηγήθηκε με 3-1 και 4-2. Στο σημείο εκείνο κι ενώ η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 30-15 στο έβδομο game, που σέρβιρε η Τσέχα, ο αγώνας διακόπηκε για πολύ λίγο λόγω βροχής. Η Κβίτοβα κατάφερε όχι μόνο να μειώσει σε 3-4, αλλά να «σπάσει» δύο φορές το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας κι έτσι πήρε το πρώτο με 6-4.

Ντέρμπι ήταν και το δεύτερο σετ, με την Πλίσκοβα να κάνει ένα καθοριστικό break στο σερβίς της Σάκκαρη και τελικά να φτάνει στο 6-4 και στην πρόκριση στον τελικό. Παρά τον αποκλεισμό της στον ημιτελικό του masters της Ρώμης, η Σάκκαρη με την εκπληκτική πορεία που κατέγραψε στο τουρνουά, από την ερχόμενη Δευτέρα (20/05)θα βρίσκεται στο νο 28 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη θέση μέχρι τώρα στην καριέρα της.

18/05/2019 20:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Μεγαλειώδης νίκη: Στα ημιτελικά η εκπληκτική Σάκκαρη, “καθάρισε” την Πέτρα Κβίτοβα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: