Συνάντηση Τζέφρι Πάιατ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για θέματα Ορθοδοξίας

File Photo: Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε Τζέφρι Πάιατ τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.Φωτογραφία AΠΕ-ΜΠΕ




”Είναι πάντα μεγάλη τιμή να συναντώ τον Παναγιώτατο”, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επιπλέον, τόνισε ότι «Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί μπορέσαμε να συζητήσουμε τα σχέδια της υποδοχής του στην Ουάσινγκτον το ερχόμενο φθινόπωρο.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία, η οποία γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί θα υπάρχει ήδη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τον Παναγιώτατο τον ενθουσιασμό μου για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την αποστολή του επιτυχώς στις ΗΠΑ. Ακόμη μιλήσαμε λίγο για τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Πατριάρχης ως πνευματικός ηγέτης σε μια σειρά από άλλα θέματα στη Μέση Ανατολή, φυσικά και στην Ουκρανία, όπου ο λόγος του Παναγιωτάτου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όπως και γενικά σε όλη την Ορθοδοξία».

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο κατάλυμα του Πατριάρχη, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».

Συνάντηση με Κώστα Γαβρόγλου

«Κατ’ αρχήν, είχα τη χαρά να τον καλωσορίσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, προσωπικά, στη χώρα μας. Ενημερώθηκα για διάφορες εξελίξεις σε θέματα εκκλησιασιαστικά και εκπαιδευτικά και εμείς τον ενημερώσαμε για διάφορες τρέχουσες εξελίξεις», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη «Μεγάλη Βρετάννια».

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι «Στείλαμε για μία ακόμη φορά τα συγχαρητήριά μας για τις πολύ εύστοχες εκλογές που έχουν γίνει για τις Αρχιεπισκοπές Αμερικής και Αυστραλίας και είχαμε και τη χαρά να τον ακούσουμε για τις σκέψεις του σχετικά με διάφορα ζητήματα.

Όπως ξέρετε, είναι ένας άνθρωπος με σοφία. Αυτό που πραγματικά μας γεμίζει με πολύ μεγάλη αισιοδοξία είναι οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια νέα φάση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος, μια περίοδος πνευματικής ενότητας και δεν μπορούμε παρά να το χειροκροτήσουμε».


24/05/2019 13:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Αμερική κυνηγά τον Τζούλιαν Ασανζ: Ασκήθηκαν 17 κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: