Συναντήσεις με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό ζήτησε η Σπέχαρ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

File Photo: Cyprus’ President Nicos Anastasiades with United Nations Special Representative and Head of the United Nations Peacekeeping Force in Cyprus Elizabeth Spehar (R), prior to a meeting with Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci at the old Nicosia airport in the UN Buffer Zone on, 26 February 2019. EPA, IAKOVOS HATZISTAVROU, POOL




Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ζήτησε να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες προκειμένου να ακούσει τις θέσεις τους για την παρούσα κατάσταση, υπό το φως της πρόσφατης συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και ενόψει της προσεχούς έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ.

  • Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν η κ. Σπέχαρ, η οποία συναντήθηκε στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Σιντίκ είπε πως η κ. Σπέχαρ θα συναντηθεί εν ευθέτω χρόνω και με τον κ. Αναστασιάδη, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η ημερομηνία για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.
  • Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Σιντίκ είπε πως οι συναντήσεις αυτές δεν σχετίζονται με την αποστολή της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, αλλά με θέματα που αφορούν την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τα ΜΟΕ. Η κ. Σπέχαρ επιθυμεί να ακούσει τις απόψεις των ηγετών για την παρούσα κατάσταση, υπό το φως της πρόσφατης συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και ενόψει της προσεχούς έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σημείωσε.

Είπε ακόμη πως η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο συνήθως έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες πριν και μετά από κάθε έκθεση των ΗΕ που αφορά την Κύπρο.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
07/05/2019 15:07

Θέμα ΑΟΖ εγείρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: