Αντίδραση του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ για την επίθεση αγνώστων στην πρεσβευτική κατοικία

Το κτίριο της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Φωτογραφία via U.S Embassy
Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN TV μετέδωσε το πρωί στην εκπομπή των δημοσιογράφων Ιoρδάνη Χασαπόπουλου και Γιάννη Σαραντάκου, ότι ομάδα περίπου 10 ατόμων, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο κι αμέσως εξαφανίστηκαν.

Οι Αρχές κινήθηκαν άμεσα και από τη γύρω περιοχή και προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.

Στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης.

Κι όλα αυτά, μια ανάσα από την αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πλέον φυλασσόμενα μέρη της πρωτεύουσας.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, που αμερικανικοί «στόχοι» δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους.

Στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ έγραψε στο Twitter:

  • Καλημέρα, ξύπνησα από περισσότερο παιδικό βανδαλισμό το πρωί έξω από την (πρεσβευτική) κατοικία και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με το νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία.

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στα γραφεία ΠΑΣΟΚ στην Τρικούπη (video)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal