Στους «τέσσερις» του Όπεν της Μαδρίτης ο εκπληκτικός Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Alexander Zverev of Germany during their quarter final match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, 10 May 2019. EPA/JAVIER LIZON




Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στα προημιτελικά του Όπεν της Μαδρίτης και μάλιστα απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, νο 9 στον κόσμο, πήρε δύσκολα το πρώτο σετ με 7-5 από τον 22χρονο Γερμανό, νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, στη συνέχεια έχασε το δεύτερο με 6-3 και στο τρίτο σετ ήταν εντυπωσιακός. Στο 2-1 «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του, στη συνέχεια «κράτησε» τα δικά του σερβίς και στο τέλος το κατάκτησε με 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του φημισμένου χωμάτινου τουρνουά.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ισπανό πολυνίκη της Μαδρίτης, Ράφαελ Ναδάλ (νο 2) και τον 34χρονο Ελβετό Σταν Βαβρίνκα (νο 34).

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που προχώρησε χωρίς αγώνα στην τετράδα μετά την ξαφνική αποχώρηση του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς και ο Ντόμινικ Τιμ. Ο 25χρονος Αυστριακός, νο 5 στον κόσμο, κατάφερε να «πετάξει» έξω τον Ρότζερ Φέντερερ, καθώς τον νίκησε με ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: