Στουρνάρας και Βρούτσης αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., τονίζει η Σβίγκου

File Photo: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου ασκεί κριτική στους Στουρνάρα-Βρούτση για το ασφαλιστικό. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




«Στουρνάρας και Βρούτσης αποκαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ.», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας το πρωί στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενη κατ’ αρχήν στον Γιάννη Στουρνάρα -για τον οποίο είπε ότι για μία ακόμη φορά υπερβαίνει τον ρόλο του- και στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις ευρωεκλογές η κυρία Σβίγκου ανέφερε:

«Δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κανέναν αυτή η σπουδή του κυρίου Στουρνάρα λίγο μετά τις κάλπες να βγει να υποστηρίξει μια θέση της Ν.Δ. Θα σας έλεγα ότι έρχεται σαν “λαγός”, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα χτίσει ασφαλιστικό Πινοσέτ, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα μιλήσει για ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

Οι δηλώσεις αυτές αποκαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., τόσο για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος όσο και για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Πρόκειται για δύο εφιαλτικές προοπτικές για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών.

Ο κ. Στουρνάρας, λοιπόν, προσπαθεί να φέρει στη δημόσια συζήτηση, χωρίς ο ίδιος επίσημα να εκπροσωπεί τη Ν.Δ., δύο από τις πλέον νεοφιλελεύθερες και τις πλέον αρνητικές πτυχές του προγράμματος της Ν.Δ. ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ., που ελπίζουμε όλοι ότι δεν θα έρθει. Αγωνιζόμαστε όλοι για να μην έρθει».

Για τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Πρόκειται για δηλώσεις που βρίσκουν απέναντι όλον τον επιχειρηματικό κόσμο που δέχθηκε με ανακούφιση θα έλεγα τις 120 δόσεις.

Είναι κάτι το οποίο το πάλεψε η κυβέρνηση, και με μεθοδικότητα το δρομολόγησε, και είναι μια ρύθμιση η οποία δεν θα γινόταν δυνατή, εάν δεν είχε υπάρξει η βελτίωση της οικονομίας το τελευταίο διάστημα.

Ήταν ένα αναγκαίο μέτρο. Ήταν ένα μέτρο το οποίο δίνει ώθηση στην οικονομία, δεν αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομία όπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Βρούτσης.

Εξάλλου αυτά ήταν και τα επιχειρήματα και της Ν.Δ. όταν στήριξε αυτό το μέτρο. Το ότι έρχεται λοιπόν λίγο καιρό μετά την ψήφιση του μέτρου η Ν.Δ. και ενάντια σε αυτό, δείχνει ποια θα είναι η στρατηγική της και ποια είναι η θέση της συνολικά για τα χρέη των πολιτών.

Για χρέη, να πούμε, τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω της κρίσης, λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Δεν δημιουργήθηκαν επειδή κάποιοι αποφάσισαν μια μέρα να σταματήσουν να πληρώνουν, αλλά επειδή υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα που ώθησαν επαγγελματίες να έχουν προβλήματα με τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τα στελέχη του μετριοπάθεια, να μην τρομάξουν οι πολίτες, να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., βλέπουμε ότι ο κ. Βρούτσης όπως και ο κ. Στουρνάρας -βέβαια ο κ. Στουρνάρας δεν είναι στέλεχος της Ν.Δ.- δεν μπορεί να κρύψει τις θέσεις της Ν.Δ.

Εν συνεχεία και επικαλούμενη και τις δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά ανέφερε ότι «η πολιτική της Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου. Έχει να κάνει με τη στήριξη μιας μικρής κάστας, μιας μικρής ελίτ, μιας μικρής ολιγαρχίας της οποίας τα προνόμια και τα δικαιώματα θέλει να τα ενισχύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές η Ρ. Σβίγκου σημείωσε ότι «αυτή είναι μια συζήτηση που οφείλουμε να την κάνουμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Πρώτα, βέβαια, στα όργανα του κόμματος, αλλά, είναι μια συζήτηση την οποία πρέπει να κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στραμμένο στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο.

Αυτό που θα μπορούσα να σας πω ως ένα γενικό σχόλιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, πέτυχαν νίκες, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας όσο και στο επίπεδο των κοινωνικών ελαφρύνσεων και της στήριξης του κοινωνικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι παραλάβαμε μια χώρα διαλυμένη με άδεια ταμεία και ένα κοινωνικό κράτος το οποίο ήταν επίσης ισοπεδωμένο από τις μνημονιακές πολιτικές.

Καταφέραμε να στηρίξουμε αυτούς τους τομείς, καταφέραμε να στηρίξουμε τα πιο αδύναμα στρώματα, αλλά και να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στα μεσαία στρώματα.

Παρόλα αυτά, όμως, ακριβώς επειδή υλοποιήσαμε και πολιτικές μνημονιακές οι οποίες δεν ήταν δικές μας και οι οποίες είχαν και αυτές βάρη στους πολίτες, ακόμα και η έξοδος από τα μνημόνια και τα θετικά μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν μετά τον Αύγουστο, οι θετικές επιπτώσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτές σε μια μεγάλη μάζα του πληθυσμού.

Σε πολίτες -συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίοι έχουν ζήσει σωρευτικά θα λέγαμε τις επιπτώσεις των μνημονίων. Οπότε αυτό το μήνυμα το ακούμε».

Για την μάχη των εθνικών εκλογών ανέφερε: «Θα παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό, συνολικό ριζοσπαστικό σχέδιο για την επόμενη τετραετία, θα παρουσιάσουμε το πλούσιο κυβερνητικό έργο, αλλά και θα έχουμε προτάσεις και θέσεις για το πώς πρέπει να χτιστεί η Ελλάδα για την επόμενη τετραετία.

Η Ν.Δ. έχει ένα εντελώς αντίθετο σχέδιο το οποίο, όπως είπαμε και πριν, στηρίζει μία ελίτ ολιγαρχών που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της ευρείας πλειοψηφίας της κοινωνίας. Θα δοθεί μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε αυτά τα δύο αντίπαλα σχέδια».

Κλείνοντας σημείωσε ότι «όλες τις μάχες τις δίνουμε για να τις κερδίσουμε, και αυτό θα κάνουμε και τώρα», και εξήγησε ότι «μια δύναμη την οποία εμπιστεύτηκαν και συνεχίζει να την εμπιστεύεται το 24% των όσων ψήφισαν στις ευρωεκλογές, αλίμονο εάν “πάει να πετάξει λευκή πετσέτα” σε μια τόσο κρίσιμη μάχη για το μέλλον της χώρας.

Όχι απλά θα τη δώσουμε αυτή τη μάχη, αλλά θα την δώσουμε, θεωρώ, ακόμα πιο αποφασισμένοι από τις ευρωεκλογές».

29/05/2019 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Δεύτερος ο Ζέρβας στο δήμο Θεσσαλονίκης: Αντιμετωπίζει τον Ταχιάο την Κυριακή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: