Στον ουρανό της Βόρειας Μακεδονίας τα πρώτα ελληνικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο της συμφωνίας

Μαχητικό F16 σε πτήση – Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




Τα πρώτα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν από σήμερα (21/5) το πρωί στο εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών για το έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα, γράφει το Έθνος.

  • Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ πρόκειται για δύο πτήσεις στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από τις 7:30 έως τις 9:30 (8.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας), που αποτελούν τα προκαταρτικά για τις ανάγκες της αποστολής του ΝΑΤΟ «Air Policing».
  • Σκοπός των πτήσεων είναι να ελεγχθεί η επικοινωνία και η κάλυψη του ραντάρ της γειτονικής χώρας. Οι πτήσεις αναφέρει το τηλεγράφημα αποτελούν προετοιμασία και για την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Αποστολή «Air Policing» του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει τη χρήση του συστήματος για την παρακολούθηση του συστήματος εναέριου χώρου και τα μέσα άμυνας για την προστασία του εναέριου χώρου των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Οι μόνιμες προκλητικές θέσεις της Άγκυρας και στα MOE: Απαιτήσεις για “μικρό καλάθι”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: