Στο Προεδρικό ο Αβέρωφ για συνάντηση με τον Αναστασιάδη: Ικανοποίηση στο ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Δεξιά διακρίνεται ο υπουργός των Οικονομικών. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στο Προεδρικό μετέβη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου είχε συνάντησημε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Οι δυο άνδρες συζήτησαν, στο πλαίσιο σύσκεψης, με τη συμμετοχή και συνεργατών τους, για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Οι εκλογές τελείωσαν και ο ΔΗΣΥ δεν θα ακολουθήσει το ΑΚΕΛ στους υψηλούς τόνους που κρατά έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, είναι το μήνυμα που στέλλει η Πινδάρου, μετά τη δημοσιοποίηση τω αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) για τις Ευρωεκλογές.

Αυτό που σημειώνεται είναι πως στόχος ήταν ο ΔΗΣΥ να παραμείνει δυνατός και η Κύπρος ενωμένη και ισχυρή στην ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επέστρεψε γύρω στις 19:40 στα γραφεία του ΔΗΣΥ από το Προεδρικό, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή και συνεργατών τους, σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΔΗΚΟ μετά τις δημοσκοπήσεις εξόδου

Ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του ΔΗΚΟ μετά την ανακοίνωση των δημοσκοπήσεων εξόδου καθώς το κόμμα φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά του.

Στελέχη του ΔΗΚΟ υπενθύμισαν ότι το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν 10,83%, ενώ τα σημερινά exit polls δίδουν ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 11% και 15,5%.

Κληθείσα να σχολιάσει τα ποσοστά που φαίνεται να λαμβάνει η Δημοκρατική Παράταξη, πηγή από το ΔΗΚΟ σημείωσε ότι αυτά δεν αφορούν το κόμμα και δεν συνυπολογίζονται καθώς τα πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ αποχώρησαν εδώ και χρόνια.

Χαρούμενα πρόσωπα στην ΕΔΕΚ, αναμένουν όμως το τελικό αποτέλεσμα

Χαρούμενα είναι τα πρόσωπα στελεχών στην ΕΔΕΚ από τα ανεπίσημα αποτελέσματα που φαίνεται να λαμβάνουν μέχρι στιγμής, αν και διατηρούν την επιφύλαξη τους εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος.

Πάντως, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αναμένεται σε λιγότερο από μία ώρα να προβεί σε δηλώσεις και ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Προβληματισμός στο συνδυασμό «Συμμαχίας-Οικολόγων» μετά την ανακοίνωση των exit poll

Προβληματισμός για τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll εκφράζεται από τον συνδυασμό «Συμμαχίας-Οικολόγων», με υψηλόβαθμο στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών να εκφράζει πριν από λίγο την παραδοχή ότι «χάσαμε».

Η πρώτη εκτίμηση από πλευράς Οικολόγων είναι ότι τα exit poll για τα ποσοστά της συνεργασίας των δύο κομμάτων στις Ευρωεκλογές κινούνται στο όριο του χαμηλότερου ποσοστού που αναμενόταν, ενώ ο συνδυασμός τελεί εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Πρώτο exit poll στην Κύπρο: Μάχη σώμα με σώμα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ποιοι οι νέοι ευρωβουλευτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: