Στο Μουσείο FOAM του Άμστερνταμ η πρώτη ατομική έκθεση του φωτογράφου Τάιλερ Μίτσελ

Η έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας του Άμστερνταμ FOAM περιλαμβάνει μια συλλογή από προσωπικά και επιλεγμένα φωτογραφικά έργα του καλλιτέχνη. Photo via @Tyler_Mitchell_




Ο Τάιλερ Μίτσελ, ο φωτογράφος πίσω από το θρυλικό τεύχος του Vogue του 2018 με τη Beyonce, διοργανώνει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «I Can Make You Feel Good» στο Άμστερνταμ.

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 18 Απριλίου, στο Μουσείο Φωτογραφίας του Άμστερνταμ FOAM περιλαμβάνει μια συλλογή από προσωπικά και επιλεγμένα φωτογραφικά έργα του καλλιτέχνη.

Εκτός από τις φωτογραφίες του παρουσιάζονται δύο οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει, «Idyllic Work» και «Chasing Pink, Found Red» με τις οποίες εξερευνά μία αίσθηση παιχνιδιού και παιδικής ελευθερίας για τους νέους της μαύρης κοινότητας.

  • «Το έργο του Τάιλερ Μίτσελ οπτικοποιεί μία μαύρη ουτοπία. Χρησιμοποιώντας παλέτα καραμελένιων χρωμάτων και φυσικό φως, ο Μίτσελ φωτογραφίζει μαύρους νέους σε κήπους, πάρκα, μπροστά σε ειδυλλιακά τοπία στο στούντιο και τους εμφανίζει, ελεύθερους, εκφραστικούς, ανεπιτήδευτους, ευαίσθητους και περήφανους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου.

Ο Μίτσελ συγκέντρωσε την προσοχή του κόσμου της μόδας, καθώς έγινε ο πρώτος μαύρος φωτογράφος που επιμελήθηκε εξώφυλλο του Vogue στα 126 χρόνια έκδοσης του περιοδικού.

  • Ως έφηβος, ο Μίτσελ πέρασε πολύ χρόνο στο Tumblr, πλατφόρμα μέσων κοινωνικών δικτύωσης που χρησιμοποιήθηκε από νέους φωτογράφους ως χώρος για να μοιραστούν τη δουλειά τους.

Είναι μια χρονική περίοδος που επηρέασε βαθιά το όραμά του, όπως εξήγησε ο Μίτσελ.

  • «Πολύ συχνά συναντούσα αισθησιακά, νεαρά, ελκυστικά λευκά μοντέλα να τρέχουν ελεύθερα και να διασκεδάζουν. Πολύ σπάνια έβλεπα το ίδιο για τους μαύρους ανθρώπους στις εικόνες – ή τουλάχιστον στη φωτογραφία που ήξερα έως τότε».

Ο Τάιλερ Μίτσελ έχει φωτογραφίσει τον Αμερικανό κινηματογραφικό παραγωγό, σκηνοθέτη και ηθοποιό Σπάικ Λι για το εξώφυλλο του περιοδικού Office.

Ο Τάιλερ Μίτσελ έχει φωτογραφίσει τον Αμερικανό κινηματογραφικό παραγωγό, σκηνοθέτη και ηθοποιό Σπάικ Λι για το εξώφυλλο του περιοδικού Office.

  • Έγινε διάσημος όταν το 2015 δημοσίευσε ο ίδιος το φωτογραφικό βιβλίο του «El Paquete» με θέμα την κουλτούρα του skateboard ανάμεσα στην κουβανέζικη αρχιτεκτονική.

Η έκθεση «I Can Make You Feel Good» θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου.

01/05/2019 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Οι Ομπάμα αναλαμβάνουν την παραγωγή σειράς για το Netflix σχετική με την διακυβέρνηση Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: