Στο Μάλτεπε της Πόλης η κορύφωση των εορτασμών για τα 566 χρόνια από την Άλωση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξενεί τον πρόεδρο Σαλίχ του Ιράκ για το ιφτάρ, το πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού, Άγκυρα, Τουρκία, Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: Turkish Presidency




Στη συνοικία Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης επικεντρώνονται οι εορτασμοί του δήμου Κωνσταντινούπολης για την 566η επέτειο της άλωσης της Πόλης.

  • Στην εκδήλωση την οποία οργανώνει ο δήμος Κωνσταντινούπολης, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή για την άλωση σε υπαίθριο χώρο, θα διαβαστεί το κοράνι και θα δοθεί παράσταση με στρατιωτικούς ύμνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει σε άλλη εκδήλωση στη συνοικία Γενίκαπι όπου θα προσφερθεί ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού). Εκδηλώσεις για την άλωση πραγματοποιούνται σήμερα και σε σχολεία με παραστάσεις μαθητών.

    • Ο Τούρκος Πρόεδρος σε μήνυμά του για την επέτειο της άλωσης ανέφερε ότι πρόκειται για “μια από τις πιο μεγαλειώδεις νίκες της ιστορίας με την οποία έκλεισε μια εποχή και άνοιξε μια άλλη, άλλαξε την παγκόσμια ιστορία με τα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά αποτελέσματά της”.

“Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η τόλμη που είχαν στον Προφήτη μας ο Μωάμεθ ο Πορθητής και οι ήρωες στρατιώτες του όταν καταλάμβαναν την Κωνσταντινούπολη εμπνέει σήμερα εμάς για να οδηγήσουμε την Τουρκία στους στόχους του 2023, στο 2053, στο 2071”, ανέφερε.

  • Με ένα βίντεο μέσω του Twitter του ευχήθηκε για την επέτειο της 566η της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Με μήνυμά του μέσω του Twitter ευχήθηκε για τη σημερινή επέτειο και ο υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΚΥΠΕ
29/05/2019 16:14

Δυσαρεστημένη η Άγκυρα από την έκθεση Ε.Ε.: Άδικες οι επικρίσεις, αδύνατον να τις δεχθούμε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: