Στο αυτόφωρο τα έξι μέλη του “μπουλουκιού” για τον θάνατο του 53χρονου στην Καλαμάτα

File Photo: Νεαροί συμμετέχουν στο σαϊτοπόλεμο, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα, στην Καλαμάτα, την Κυριακή του Πάσχα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ




Δικάζονται σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα έξι μέλη του μπουλουκιού και ένας δημοτικός σύμβουλος, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας για το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη.

Ο δήμαρχος που μετά το θάνατο του 53χρονου κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, καθώς είχε αναφέρει πως το συγκεκριμένο έθιμο δεν θα κοπεί, μιας και βρίσκεται στο DNA των Μεσσήνιων, δήλωσε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής, πως το έθιμο πρόκειται να σταματήσει.

“Σταματάει το έθιμο”

Μιλώντας στο ΟneTV, ο Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “αν δεν αλλάξει όλο το πλαίσιο, ο σαϊτοπόλεμος δεν μπορεί να συνεχιστεί, σταματάει”. Και συνέχισε λέγοντας ότι “κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα ανεχτεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση για το διακοσίων ετών έθιμο, που είναι συνδεδεμένο με την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές”.

HELLASJOURNAL

«Η δική μου σαΐτα σκότωσε τον άνθρωπο»: Η μεγάλη αποκάλυψη του OPEN για την Καλαμάτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: