Στην Ιαπωνία ο πρόεδρος Τραμπ: Προσδοκά άρση των ανισοτήτων σε διμερείς εμπορικές σχέσεις

epa07598845 US President Donald J. Trump (R) and First Lady Melania Trump disembark from Air Force One as they arrive at Haneda International Airport in Tokyo, Japan, 25 May 2019. US President Trump is in Japan on a state visit. EPA, JIJI PRESS JAPAN OUT




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι στην περίπτωση που η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) δεν είχε προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το 2018, η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα ήταν μεγαλύτερη του 3%.

  • Από το Τόκιο που βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης με την σύζυγό του Μελάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ρυθμιστούν οι εμπορικές ανισότητες και θα διασφαλιστεί μία δίκαιη ανταποδοτικότητα στις διμερείς εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ιαπωνία. Απευθυνόμενος στους Ιάπωνες επιχειρηματίες εξέφρασε επίσης, την ελπίδα ότι οι ίδιοι θα αυξήσουν σημαντικά, τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ βρίσκονται στην Ιαπωνία για μία τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

  • Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ (Air Force One) προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο (Haneda) στο Τόκιο. Το πρόγραμμα του προέδρου Τραμπ περιλαμβάνει συνάντηση με τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, αλλά και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

“Είμαστε έτοιμοι να προσγειωθούμε στην Ιαπωνία μαζί με την πρώτη κυρία Μελάνια. Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα!” Έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter λίγο πριν από την άφιξή του στο Τόκιο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Νέο «χαστούκι» στον Τραμπ: Δικαστής μπλοκάρει την χρήση κονδυλίων για το τείχος στο Μεξικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: