Στην 16η θέση η Αθήνα στους προορισμούς για συνέδρια ενώσεων και οργανισμών το 2018

File Photo: A view of the Acropolis Museum (C-L), taken from Acropolis Hill, in Athens, EPA/LAURENT GILLIERON




Δυο θέσεις πιο ψηλά βρίσκεται η Αθήνα στην ευρωπαϊκή κατάταξη προορισμών για συνέδρια ενώσεων και οργανισμών για το 2018 και κατατάσσεται πλέον στην 16η θέση από την 18η στην οποία βρισκόταν το 2017, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της επίσημης ετήσιας Έκθεσης του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (International Congress and Convention Association-ICCA).

  • Η επιτυχία της ανόδου μέσα στη σημαντική λίστα των 20 κορυφαίων συνεδριακών προορισμών της Ευρώπης, ενισχύεται από το This is Athens & Partners, που αποτελεί μία σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η διάκριση αυτή, έρχεται σε μία περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πτώση στην αγορά διοργάνωσης συνεδρίων, με την Ασία στον αντίποδα, να κερδίζει – τα τελευταία χρόνια – σημαντικό έδαφος.

Σε αυτό το υψηλό ανταγωνιστικό περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο ότι η Αθήνα μέσω του This is Athens-Convention and Visitors Bureau (Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων), κατάφερε να καταγράψει αύξηση ύψους 11% στον αριθμό συνεδρίων που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μέσα στο 2018, την ίδια ώρα που 20 από τις κορυφαίες πόλεις στην αγορά της διοργάνωσης συνεδρίων, παρουσίασαν πτωτικά ποσοστά, συγκριτικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης Έκθεσης. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα πλέον κατέχει την 25η θέση, γεγονός που οφείλεται στον μεγάλο αριθμό συνεδρίων που τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται στην Αθήνα.

  • Συγκεκριμένα, μέσα στο 2018 η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξένησε συνολικά 90 συνέδρια ενώσεων και οργανισμών με τον αριθμό των συνέδρων να φθάνει περίπου τους 37.000 σύμφωνα με την επίσημη Έκθεση.
  • Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε 65 εκατ. ευρώ δυναμικά έσοδα για την Αθήνα, λαμβάνοντας υπόψη το στοιχείο ότι ένας σύνεδρος που επισκέπτεται την πόλη δαπανά κατά μέσο όρο 1.760 ευρώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτήν, βάσει των στατιστικών στοιχείων της ICCA.
  • Εξίσου ενθαρρυντικό είναι το αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού συνεδρίων κατά τους μήνες εκτός τουριστικής περιόδου (Νοέμβριος-Μάρτιος), όπως καταγράφηκε την τελευταία διετία.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη της Αθήνας σε αυτόνομο προορισμό για επισκέπτες και κορυφαία επιλογή για διεθνή συνέδρια, εντάσσεται μεταξύ άλλων, στο συνολικότερο αναπτυξιακό πλάνο του This is Athens & Partners. «Η Αθήνα έχει κάθε λόγο να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του This is Athens & Partners, Αλέξης Γαληνός.

14/05/2019 13:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η «Αιώνια Αθήνα» στη Le Figaro: Η Ακρόπολη στα μεγαλύτερα θαύματα της ανθρωπότητας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: