Στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, το πρωί της Παρασκευής, επταμελής ομάδα από το Ισραήλ

Οι δύο επικεφαλής της ομάδας του Ισραήλ που έφθασαν στην Κύπρο για να συνδράμουν τις έρευνες για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, επισκέφθηκαν σήμερα την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου έτυχαν ενημέρωσης, και τώρα βρίσκονται στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η ομάδα του Ισραήλ, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο, θα διεξάγει από την Παρασκευή, στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, σε στόχους που είχε καταγράψει το σόναρ, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΚΥΠΕ, η ομάδα από το Ισραήλ αποτελείται από επτά άτομα, εκ των οποίων έξι είναι δύτες και ένας τεχνικός, οι οποίοι μαζί τους έχουν φέρει και ειδικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, οι έρευνες θα συνεχιστούν από την ομάδα της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, η οποία έχει συγκεκριμένο εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, είχαν «παγώσει» για να γίνουν κάποιες προετοιμασίες που χρειάζεται να γίνουν και μόλις ολοκληρωθούν, οι έρευνες στην συγκεκριμένη Λίμνη, θα επαναρχίσουν.

Ήδη στην Κόκκινη Λίμνη έχει μεταφερθεί από τη Λίμνη Μεμί, το μεγάλο σκάφος, διότι οι έρευνες θα διεξάγονται στη δυτική, στη βόρεια πλευρά, καθώς και βορειοδυτικά.

ΚΥΠΕ – Δήμητρα Νικολάου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/05/2019 18:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: