Σταθερά και μόνιμα μέτρα για κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία, ζητά η Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά (3Α), μαζί με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννη Βαρδακαστάνη (2Α), παρευρίσκονται στο ALTERWEEKEND 2019, Αθήνα, Σάββατο 11 Μαΐου 2019. Από τις 10-12 Μαΐου, η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει στο HELEXPO MAROUSSI το πρώτο πολυγεγονός για Άτομα με Αναπηρία με τίτλο AlterWeekend 2019. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό τριήμερο με εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, συνάντησης πολιτών και θεσμών, που πλαισιώνεται από μια έκθεση. Στο αθλητικό μέρος ξεχωρίζει η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2019, καθώς και οι παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (boccia, μπάντμιντον, τζούντο, κτλ.), όπως επίσης αγώνες επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την ΟΣΕΚΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας




Την έκθεση για άτομα με αναπηρία AlterWeekend 2019, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο 2019, επισκέφτηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία απένειμε μετάλλιο σε έναν από τους διακριθέντες αθλητές.

  • «Χίλια μπράβο για τις επιτυχίες τους, μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους. Παίρνουμε διακρίσεις παντού όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και την άλλη εβδομάδα στο παγκόσμιο αλλά κυρίως στον μεγάλο τους στόχο που είναι του χρόνου στο Τόκυο» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αμέσως μετά την απονομή μεταλλίου.

Μιλώντας για τη δουλειά της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής με τους αθλητές, τη χαρακτήρισε καταπληκτική και σημείωσε πως έχει προχωρήσει πολύ η προσπάθεια τους με πάρα πολλές διακρίσεις και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. «Θέλω όμως να δώσω και πολλά μπράβο στον Γιάννη Βαρδακαστάνη και την ΕΣΑΜΕΑ γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα, από το όραμα, από την έμπνευση, από την προσπάθεια και τη δουλειά» σημείωσε και προσέθεσε:

  • «Πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τώρα το Κίνημα Αλλαγής είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης όπως αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση. Θέλει σταθερά και μόνιμα μέτρα, υποδομές και πολιτικές για να μπορεί να είναι ισότιμη η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στην απασχόληση και στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό και παντού. Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
11/05/2019 17:02

Ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και απίστευτος διχασμός: Τσίπρας-Μητσοτάκης προβλέπουν νίκη!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: