«Σταχτοπούτα» η ηθοποιός Ζεντάγια με την υπογραφή Τόμι Χίλφιγκερ στο φετινό Met Gala

File Photo: Zendaya (L) and Law Roach arrive on the red carpet for the 2019 Met Gala, the annual benefit for the Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute, in New York, New York, USA.EPA, JUSTIN LANE




Εμφάνιση «Σταχτοπούτας» έκανε η Αμερικανή ηθοποιός Ζεντάγια στο Met Gala: συνοδευόμενη από τον στυλίστα της, τον Λο Ρόατς, έφτασε φορώντας μια γκρίζα βραδινή τουαλέτα με φουσκωτά μανίκια στους ώμους, εμπνευσμένη από την μπλε τουαλέτα που, στην ταινία κινούμενων σχεδίων του Ντίσνεϊ, φορούσε η Σταχτοπούτα στον χορό. Στην είσοδο, ο Ρόατς κούνησε ένα «μαγικό» ραβδί από το οποίο έβγαινε καπνός, και η τουαλέτα αργά-αργά μεταμορφώθηκε, από τα κάτω προς τα πάνω, από γκρίζο σε ένα ιριδίζον γαλάζιο χρώμα.

  • Για την κρεασιόν του, ο Τόμι Χίλφιγκερ -χρησιμοποίησε τεχνολογία κρυμμένη κάτω από την τουαλέτα- είπε ότι είναι «μια σε ανοιχτό γκρίζο μετάξινη βραδινή τουαλέτα, στην οποία χρησιμοποιούνται animatronics, καμωμένη ώστε να δίνει τη δυνατότητα και σε οπτικές και σε υλικές μεταμορφώσεις της σιλουέτας, από το ανεπιτήδευτο προς το θεατρικό».
  • Για να υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο την αναφορά στην Σταχτοπούτα του 1950 του Ουόλτ Ντίσνεϊ, η Ζεντάγια κρατούσε ένα μικρό τσαντάκι στο σχήμα της κολοκύθας-άμαξας που πήγε την Σταχτοπούτα στον χορό εκείνο το βράδι. Επιπλέον, φορούσε διαφανή ψιλοτάκουνα, «κλείνοντας το μάτι» στο γυάλινο γοβάκι του παραμυθιού.

Την τουαλέτα σχεδίασε ο Χίλφιγκερ ανταποκρινόμενος στο φετινό θέμα «Camp: Notes on Fashion». Το show του 2019 αναφέρεται στον τίτλο «Notes on Camp» ενός δοκιμίου που έγραψε η Αμερικανή συγγραφέας Σούζαν Σόνταγκ, το 1964). Με το ίδιο θέμα εγκαινιάστηκε έκθεση στο Costume Institute του Metropolitan.

14/05/2019 09:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ Βασίλης Τσεκούρας
Αθήνα, Ελλάδα

Μοντέλα του Louis Vuitton έκαναν πασαρέλα το τέρμιναλ TWA flight center του αεροδρομίου JFK

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: