Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Για μας το κίνητρο είναι μεγαλύτερο»

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η κατάκτηση του Europa League, που θα στείλει την Άρσεναλ αυτομάτως στους ομίλους του Champions League, αποτελεί το μοναδικό στόχο του Ουνάι Έμερι και των παικτών του. Ενόψει του σημερινού (29/05) τελικού με την Τσέλσι στο Μπακού, τόσο ο Ισπανός προπονητής, αλλά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που εκπροσώπησε τους «κανονιέρηδες», παραδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό τους από την κατάκτηση του τροπαίου. Να σημειωθεί, ότι εάν τα καταφέρει η Άρσεναλ, θα πρόκειται για το τέταρτο κύπελλο του Έμερι στην διοργάνωση!

«Η απάντηση για το πώς αισθάνομαι είναι απλή. Νιώθω υπέροχα αυτή τη στιγμή, έχοντας μπροστά μία νέα ευκαιρία για μας, για μένα προσωπικά. Στην καριέρα μου μπορώ να κερδίζω, μπορώ και να χάνω, αλλά κάθε μέρα κοιτάζω μπροστά και η σκέψη μου είναι η ίδια», είπε στον πρόλογό του ο Έμερι, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για την ιστορία του Τσεχ στην Σπάρτα Πράγας κι αν θα ξεκινήσει τον αγώνα:

«Με συγχωρείτε, αλλά δεν με ενδιαφέρει η Σπάρτα Πράγας, με όλο το σεβασμό που τρέφω για το σύλλογο. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τον τελικό και αύριο θα έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση. Έχουμε δύο στόχους, αλλά ο πιο σημαντικός είναι η πιθανότητα να κατακτήσουμε έναν τίτλο και να χαρούμε μία στιγμή σαν κι αυτή. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός για μία ομάδα σαν την Άρσεναλ και Τσέλσι, στην Αγγλία και στην Ευρώπη.

Όσο για την αυριανή ενδεκάδα, αυτό που έχω να πω είναι πως αυτοί που θα την μάθουν πρώτοι είναι οι ποδοσφαιριστές κι αυτό θα συμβεί την Τετάρτη (29/05). Μπορώ να μιλώ για πολλές ώρες για τον Τσεχ, αλλά πέραν όλων των άλλων είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας τεράστιος επαγγελματίας, με εξαιρετική συμπεριφορά προς όλους μας και το αυριανό θα είναι το τελευταίο του ματς, διότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.»

Συνέχισε ο Έμερι: «Η έξοδος στο Champions League είναι ο στόχος μας και γνωρίζαμε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο όταν ξεκινούσε η σεζόν. Και τώρα μπροστά μας έχουμε την πιθανότητα να το πετύχουμε αυτό αρκεί να νικήσουμε αύριο στον τελικό για να παίξουμε του χρόνου στο Champions League. Αυτό που έχω να πω, πάντως, είναι αυτό που είχα πει και στις αρχές της περιόδου: Αυτό θα είναι δύσκολο. Αλλά μπροστά μας έχουμε μία ευκαιρία να το πετύχουμε και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στο στόχο μας.»

Παπασταθόπουλος: «Για εμάς το κίνητρο είναι μεγαλύτερο»

Τους παίκτες της Άρσεναλ εκπροσώπησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Για το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του ευχήθηκε καλή τύχη, σχολίασε: «Και βέβαια είμαι χαρούμενος που το είδα. Σημαίνει αυτό που έχω πει κι άλλες φορές, ότι η Εθνική ομάδα είναι μία οικογένεια. Νιώθω αυτό που νιώθουν και οι Έλληνες που υποστηρίζουν την Άρσεναλ και πιστεύω κι εύχομαι πως θα μας φέρουν και τύχη.»

Για το αν είναι το τελευταίο ματς του Λοράν Κοσιενλί, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είπε: «Νομίζω ότι αύριο αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πώς θα νικήσουμε στον τελικό. Νομίζω ότι ο Λόλο θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω μαζί του και θα συνεχίσω να είμαι εάν βρισκόμαστε και του χρόνου στην ίδια ομάδα.»

Το μήνυμά του προς τον Χένρικ Μχιταριάν: «Με τον Χένρικ είμαστε μαζί 5 ή 6 χρόνια, οπότε γίναμε φίλοι. Έγραψα στο Twitter αυτό που νιώθω. Πρέπει να παίξουμε και για εκείνον, αλλά και για τους παίκτες που είναι τραυματίες. Αύριο, εάν νικήσουμε, θα είναι και για αυτούς.»

Για το ότι θα αντιμετωπίσει τον Εντέν Αζάρ, επισήμανε: «Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, δεν παίζουμε απέναντι σε έναν παίκτη. Η Τσέλσι είναι μία εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Τη σεβόμαστε, αλλά βρισκόμαστε εδώ για να παίξουμε το παιχνίδι μας και γνωρίζουμε ότι εάν θέλουμε να βρισκόμαστε στο Champions League την επόμενη χρονιά θα πρέπει να νικήσουμε. Για εμάς το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Δουλέψαμε πάρα πολύ γι΄ αυτό το ματς τις τελευταίες ημέρες.»

Κατέληξε: «Νομίζω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό για το σύλλογο, για τους οπαδούς μας, αλλά και για όλους μας. Είμαι μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε το τρόπαιο πίσω στο Λονδίνο. Δεν σκέφτομαι καθόλου ότι θα χάσουμε. Μου αρέσει να νικάω. Είμαι εδώ για να νικήσω. Δεν σκέφτομαι αρνητικά. Θα δώσω το 100% για να νικήσουμε.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μπακού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: