Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Aeroflot

Photo, source, mikkentosh – Instagram




Ένας νεκρός και 10 τραυματίες κατά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, σύμφωνα με μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Συνολικά, υπήρχαν 73 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος”, είπε η πηγή αυτή.

Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε κάνει λόγο για “πενταμελές πλήρωμα”. Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν το θύμα ήταν επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Το αεροδρόμο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης ξανάνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικα.

Επιπρόσθετα, Τουλάχιστον 10 είναι οι τραυματίες από την αναγκαστική προσγείωση ενώ σύμφωνα αξιωματούχο του αεροδρομίου από το SSJ-100 οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε πολύ γρήγορα από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

“Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά την απογείωση. Επιχείρησε να προσγειωθεί κατεπειγόντως, δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά, το σύστημα πέδησης χτύπησε στο έδαφος, κατόπιν χτύπησε με τη μύτη και πήρε φωτιά.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται μια κολόνα καπνού να υψώνεται από το αεροπλάνο. Άλλες εικόνες το δείχνουν να φλέγεται ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί και στη συνέχεια οι επιβάτες το εγκαταλείπουν από την πίσω έξοδο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το αεροπλάνο ενδέχεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο το πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο για δυσλειτουργία στα ηλεκτρολογικά συστήματα του Superjet.


05/05/2019 19:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Tass-Reuters-AFP-Sputnik
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: