Σε τέσσερις φορές ισόβια καταδικάστηκε ο Κώστας Πάσσαρης από το Μικτό Ορκωτό

File Photo: Ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης. Φωτογραφία: ΕΘΝΟΣ




Καταδίκη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, γράφει το Έθνος.

  • Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει την καταδίκη του σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες που διέπραξε και 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.
  • Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, περιγράφοντας μάλιστα πως έβαλε μπροστά το σχέδιό του να αποδράσει τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Δεκαοκτώ χρονια μετά, η δική του ολοκληρώνεται στην Ελλάδα με τον ίδιο να εκτίει ποινή κάθειρξης στη Ρουμανία για δύο ακόμη δολοφονίες και να αποφυλακίζεται σε περίπου ένα χρόνο. «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται» είπε η εισαγγελεας, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της υπεράσπισης του για την αναγνώριση του ελαφρυντικου της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

  • Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο Κώστας Πάσσαρης δεν έχει απλώς μεταμεληθεί, αλλά είναι ένας άνθρωπος που έχει μεταμορφωθεί. «Από άγριο λιοντάρι έγινε ήρεμο αρνί», είπε ο συνήγορός του, υποστηρίζοντας ότι έχει πάρει 930 διακρίσεις στη ζωγραφική, είναι πια κοντά στον Θεό και όλοι οι κρατούμενοι στις πιο σκληρές φυλακές της Ρουμανίας επιδιώκουν την παρέα του.

Στον αντίποδα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι πρόκειται για μια προσποίηση, ότι ο σκληρός κακοποιός δεν έχει μεταμεληθεί, ζητώντας από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά, γεγονός που θα ρίξει την ποινή του. Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Κανένα ελαφρυντικό στον Πάσσαρη: Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής, λέει ο εισαγγελέας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: