Σε ανατροπή του «διεφθαρμένου» συστήματος προτρέπει ο Κουτσούμπας με ισχυρό ΚΚΕ

File Photo: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ “Open Beyond”, ερωτηθείς για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή έκανε λόγο για “κακοπαιγμένη παράσταση” μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι “θέλουν το λαό σε ρόλο ενός παθητικού θεατή που να μην μπορεί να κρίνει αντικειμενικά την πραγματικότητα στην πολιτική σκηνή και βεβαίως να αποστρέφεται όλο και περισσότερο αυτό που συμβαίνει”.

  • Σημείωσε ότι τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρουν “οι διακοπές του κ. Τσίπρα και σε ποίου το κότερο πήγε”, αντίθετα, τους απασχολούν “οι φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, δώρα και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τεράστια φοροληστεία”.

Είπε ότι αυτή η πόλωση γίνεται σκόπιμα καθώς “τα δύο κόμματα τα οποία έχουν απαξιωθεί συνολικότερα με την πολιτική τους δεν έχουν άλλο τρόπο και άλλη διέξοδο”.

  • Ως προς το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωση η κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “μεγάλη ανάσα και ανάσα δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, γιατί όταν σου παίρνει δέκα και παραπάνω και μετά σου δίνει ένα, καταντά να είναι δώρο άδωρο”. “Για τους συνταξιούχους, αυτά που δίνονται τώρα δόθηκαν με σκληρούς αγώνες, κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα για να είμαι και πιο ακριβής, οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα έκαναν διαδηλώσεις έξω από του Μαξίμου, έξω από τη Βουλή, σε όλη τη χώρα, στις πλατείες και είχαν αυτά τα αποτελέσματα. Όμως δεν διεκδικούσαν αυτό” πρόσθεσε.

Είπε ότι το ΚΚΕ “θα ψηφίσει «παρών», μην εμποδίζοντας να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά έχοντας το δικό μας σκεπτικό, γιατί την ίδια ώρα τους καλούμε να ψηφίσουν υπέρ των προτάσεων του ΚΚΕ, που είναι πιο συγκεκριμένες και πραγματικές ανάσες ανακούφισης”.

  • Επισήμανε ότι, πέραν των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, και προχθές κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες, με προτάσεις για κατάργηση του νόμου με τον οποίο μειώνεται το αφορολόγητο, για φοροαπαλλαγές σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αγρότες, για σταμάτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Τόνισε ότι το ζήτημα είναι αυτές οι προτάσεις “που είναι αυτά που απαιτούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι” να ψηφιστούν στη Βουλή από όσους συμφωνούν και “κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σήμερα την πλειοψηφία”. “Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες και πραγματικές ανάσες ανακούφισης για αυτή τη στιγμή. Δεν μιλάμε τώρα για το σοσιαλισμό, μιλάμε για τώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι “στο ξέφωτο δεν πρόκειται να βγούμε με αυτές τις πολιτικές και με αυτές τις λογικές που επικρατούν, αλλά και μέσα στα πλαίσια ενός πραγματικά άδικου συστήματος”. Όπως εξήγησε η ΕΕ που γίνεται χειρότερη σε όλους τους τομείς, δίνει τις γενικές αντιδραστικές κατευθύνσεις που εν συνεχεία υλοποιούν οι κυβερνήσεις, και εξειδικεύει η Τοπική Διοίκηση.

Ερωτηθείς για τον “ρεαλισμό” των προτάσεων του ΚΚΕ, απάντησε ότι δεν είναι ανεδαφικές, και επισήμανε την αναγκαιότητα σύγκρουσης με μηχανισμούς και οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

  • Είπε ότι “η συζήτηση αν είναι ανεδαφικό ή είναι ρεαλιστικό να φύγουμε, να αποδεσμευτούμε από τέτοιους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ” γίνεται και σε άλλες χώρες, προσθέτοντας “οι λαοί που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς, αν ενωθούν, γιατί έχουν και τα ίδια συμφέροντα σε όλη την Ευρώπη, θα κατανοήσουν ότι αυτό που λέμε Ευρώπη δεν είναι η ΕΕ”. “Άρα λοιπόν, το τι επιλέγω να κάνω στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές, τι επιλέγω να κάνω – είτε τον Ιούνιο είτε τον Οκτώβριο το αργότερο – στις βουλευτικές εκλογές και ποια κυβέρνηση θα βγάλω στην Αθήνα, στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, σε όλη την Ευρώπη, είναι κρίσιμο ζήτημα. Γιατί μπορείς να έχεις ισότιμες οικονομικές, εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις με όλες τις χώρες, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου και με τις κυβερνήσεις τους αν αλλάξουν και είναι πραγματικά οι λαοί στην εξουσία” υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Εκτίμησε ότι παρά την πρόθεση του πρωθυπουργού “να κρατήσει την κυβερνητική καρέκλα μέχρι τέλους, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε πρέπει να γίνουν και οι εθνικές εκλογές, με βάση το Σύνταγμα”, ρόλο καταλύτη στην τελική του απόφαση θα διαδραματίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μαΐου και το πολιτικό κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί.

  • Στην ερώτηση για την “σκόνη με το ταξίδι του πρωθυπουργού και τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα” απάντησε “αυτά είναι αστεία πράγματα. Διακοπές μπορεί να κάνει όποιος θέλει και ο πρωθυπουργός -αν και προκαλεί το γεγονός ότι έγινε μετά την καταστροφή στο Μάτι- και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι βουλευτές. Το πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κάνει διακοπές. Αυτές τις ημέρες, η κάθε λαϊκή οικογένεια, ο κάθε μεροκαματιάρης μετράει αν θα μπορέσει να πάει στο χωριό του, στο πατρικό του.

Στην παρατήρηση “ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά”, απάντησε “ευτυχώς, αλλά κι αυτά θα του τα πάρουν. Κατ’ άλλους θα τα παίρναμε εμείς, οι κομμουνιστές, αν ερχόμασταν στην εξουσία”.

  • Υπενθύμισε ότι η πραγματικότητα είναι πως πολλοί νέοι άνθρωποι αποποιούνται την πατρική κληρονομιά λόγω του δυσβάσταχτων φόρων συντήρησής της.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε αναφέροντας ότι είναι φυσιολογικό όταν λες στον εφοπλιστή ότι “εθελοντικά εσύ θα δίνεις την εισφορά σου στο κράτος”, αυτό που θεωρείται φόρος, και το μειώνεις στα 40 εκατ. ευρώ και το περνάει με νόμο ο κ. Τσίπρας, συμφωνώντας με τη ΝΔ, είναι επόμενο ο εφοπλιστής να νιώθει υποχρεωμένος να του δώσει το κότερό του για να κάνει μερικές μέρες διακοπές. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν σ’ αυτό το σύστημα που είναι σάπιο, που είναι διεφθαρμένο έτσι κι αλλιώς, κατά την άποψή μας, γι’ αυτό και πρέπει να το ανατρέψουμε στην προοπτική. Σήμερα μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή με ισχυρό ΚΚΕ παντού”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
11/05/2019 14:47

Με προσεκτικά βήματα ο οικονομικός σχεδιασμός λέει ο Φλαμπουράρης: Οι εκλογές τον Οκτώβριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: