Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ: Όλα ανοικτά για τα πλέι οφ, έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΑΚΕ

File Photo: Ο Τζαβόντε Χόκινς του Χολαργού (Δ) με τη μπάλα στην κατοχή του ενώ τον μαρκάρει ο Άντονι Χίκι του Ρεθύμνου (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Συνέρχεται στις 4 σήμερα το απόγευμα, σε έκτακτη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και την λήψη αποφάσεων για την συνέχεια του Πρωταθλήματος, της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Χθες ολοκληρώθηκε η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος, της Α1 Ανδρών, χωρίς την παρουσία στο παρκέ του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποφάσισε να απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από την χθεσινή αναμέτρηση του με την Κύμη.

  • Λόγω της μη παρουσίας του Παναθηναϊκού στον αγώνα, οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα υπέρ της ομάδας της Κύμη. Οι «πράσινοι» έχασαν το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-20, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών λόγω της μη παρουσίας του στο γήπεδο.

Στο μεταξύ, η KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Κύμη «και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων».

  • «Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν. Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση», προσθέτει.

Ο Παναθηναϊκός αναφέρει ότι ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος.

«Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν. Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους», συμπληρώνει.

  • Συνοπτικά, στις χθεσινές αναμετρήσεις για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-ΠΑΟΚ 83-65, Άρης-Ρέθυμνο 81-87, Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 69-106, Ολυμπιακός-Προμηθέας Πάτρας 86-59, Λαύριο-Ήφαιστος Λήμνου 96-76.

Στον αγώνα της Τετάρτης, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 90-110 από τον Χολαργό.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
09/05/2019 09:23

Με ηγέτη τον Giannis οι Μπακς πανηγυρίζουν την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής (videos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: