“Βασιλιάς” της Ρώμης ο Ναδάλ: Νίκησε τον Τζόκοβιτς και το σήκωσε (videos)

«Βασιλιάς» της Ρώμης ο Ναδάλ. Photo via Twitter, @ATP_Tour




Τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2019 και ένατο στο τουρνουά masters της Ρώμης πανηγύρισε ο Ράφα Ναδάλ.

Στο μεγάλο τελικό που έγινε στο «Centrale Foro Italico» και κράτησε 2:25”, ο Ισπανός (νο 2 στον κόσμο) επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-0, 4-6, 6-1) του Νόβακ Τζόκοβιτς (νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη), στέλνοντας το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση ενόψει του Ronal Garros, που ξεκινά την προσεχή Κυριακή (26/05) στο Παρίσι.

Ο Ναδάλ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο σετ, στο οποίο διέλυσε τον «Νολε» με 6-0. Ο Σέρβος ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο και ισοφάρισε (6-4), αλλά στο τρίτο ο Ισπανός έδειξε τη μεγάλη του κλάση και γιατί θεωρείται ο «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας.

Με εξαιρετικά χτυπήματα και εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη του Τζόκοβιτς πήρε το σετ με 6-1 και τη νίκη.

Ο θριαμβευτής της Ρώμης έδειξε από την αρχή του τουρνουά πόσο πολύ ήθελε να πάρει το πρώτο του τρόπαιο μέσα στο 2019, ιδιαίτερα, μάλιστα, ενόψει του κορυφαίου grand slam που ακολουθεί. Παράλληλα, υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι στην «αιώνια πόλη».

Πλέον, με τη νίκη αυτή ο Ναδάλ μείωσε σε 28-26 τις νίκες στους 54 αγώνες που έχουν τεθεί αντιμέτωποι οι δύο κορυφαίοι τενίστες, με τον Σέρβο να έχει πάντα το μικρό προβάδισμα.

Το σερί του Τζόκοβιτς σταμάτησε στις 8 νίκες, μετά και τον τίτλο που κατέκτησε την περασμένη Κυριακή στην Μαδρίτη και παρά τη σημερινή του ήττα δεν κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη.

Από την άλλη ο Ναδάλ έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ (το σημερινό) στη διοργανωση.

19/05/2019 19:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

 

Μαρία Σάκκαρη, το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού τένις και η πορεία προς την καταξίωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: