“Σινιάλο” παραίτησης Νικολάου για τον serial killer: Συναντά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου. ΓΤΠ,ΧΡ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντάται σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, υπό τη σκιά των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας από τα μέσα Απριλίου σε σχέση με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, τις οποίες φέρεται να ομολόγησε πως διέπραξε 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

  • Με χθεσινή γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως κατά τη σημερινή συνάντηση, που έχει ζητήσει και θα έχει με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του και θα του επεξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές, “παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών”.

“Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανέμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό”, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Ενωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως “αφού συμπληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, αναφορικά με την τύχη των θυμάτων που φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, τότε θα εξετάσουμε το θέμα από όλες τις πλευρές και όσον αφορά τυχόν ευθύνες”, παραπέμποντας σε προηγούμενη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα.

  • Ο κ. Προδρόμου είπε επίσης πως οι κύριοι Νικολάου και Χρυσοστόμου θα μεταβούν στο Προεδρικό για να ενημερώσουν από κοντά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση, κάτι συμβαίνει ήδη. Ακολούθως, ανέφερε, θα συζητηθούν τί μέτρα χρειάζεται να παρθούν εκ πρώτης όψεως, αν χρειάζεται, αν πρέπει κάτι να αλλάξει, τί φταίει, αν και τί πρέπει να διερευνηθεί. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η συζήτηση θα περιστρέφει γύρω από τα κενά, τί ακριβώς έφταιξε και τί πρέπει να γίνει.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ακόμη πως ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Στο μεταξύ αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες στα δύο μέτωπα, Μιτσερό και Ξυλιάτο, προς εντοπισμό των 3 σορών που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρισ τιγμής, ενώ αναμένεται να ανασυρθεί και το δεύτερο αντικείμενο που ανευρέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Κόκκινη Λίμνη και το οποίο σύμφωνα με αστυνομική πηγή πρόκειται για τσιμεντομπλόκ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Ενώπιον παραίτησης ο Κύπριος υπ. Δικαιοσύνης για τους φόνους: Εκκρεμεί συνάντηση με τον ΠτΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: