Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη: Θα συνεχισθούν την Κυριακή με δύτη, δια της αφής

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό για εντοπισμό τρίτης βαλίτσας, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 19.00 οι έρευνες στις Κόκκινη λίμνη που αποσκοπούν τον εντοπισμό της 3ης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, για να συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής, καθώς δεν απέφεραν μέχρι τώρα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Από το πρωί του Σαββάτου οι δύτες καταδυόταν στο διάδρομο που χοροθετήθηκε στην Κόκκινη λίμνη και προσπαθούν κυρίως δια της αφής να εντοπίσουν την βαλίτσα, στην οποία όπως ομολόγησε ο 35χρονος τοποθέτησε τη σορό γυναίκας θύματός του και την πέταξε στη λίμνη δεμένη με τσιμεντομπλόκ.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην Κόκκινη λίμνη καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι όντως υπάρχει η βαλίτσα και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί. Ο διάδρομος χωροθετήθηκε με βάση τις υποδείξεις σκηνών από τον 35χρονο και τα σημεία στα οποία εντοπίστηκαν οι βαλίτσες με τα άλλα δύο θύματος του κατ΄ εξακολούθηση δολοφόνου.

Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Η πληροφόρηση αναφέρει πως αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι τη Δευτέρα, οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Γύρω στις 15.00 του Σαββάτου η εταιρεία που υποστηρίζει τις έρευνες και για λόγους ασφαλείας, όπως διευκρινίστηκε, μετέφερε στο χώρο διεξαγωγής των ερευνών, γεννήτρια με 4 ισχυρούς προβολείς.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης ξεκαθαρίζουν πως το σενάριο να αδειάσει η λίμνη είναι εκτός πραγματικότητας καθώς το νερό είναι τοξικό και δεν υπάρχει ασφαλής χώρος απόρριψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές της Δημοκρατίας έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διείσδυσης εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες. Συγκεκριμένα έχουν ετοιμαστεί ερωτήματα με βάση τα δεδομένα που έχει καταγράψει το σόναρ και τη βοήθεια του χειριστή του, ο οποίος έχει εμπειρία και με ραντάρ διείσδυσης.

Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της κόκκινης λίμνης και της λίμνης Μεμί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνθήκες και η ορατότητα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο είναι εντελώς διαφορετικές από ότι στην Κόκκινη λίμνη.

Το Σάββατο δεν διενεργήθηκαν έρευνες στη λίμνη Μεμί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ευρημάτων της σάρωσης του βυθού της λίμνης Μεμί με το σόναρ. Σε ό,τι αφορά την έρευνα στη λίμνη Μεμί, οι ελπίδες για εντοπισμό της σορού του παιδιού είναι πολύ πιο περιορισμένες παρά ότι της 3ης σορού που αναζητείται στην Κόκκινη λίμνη. Όπως διευκρινίστηκε η ομολογία του δράστη για τις συνθήκες υπό τις οποίες ήταν η σορός του παιδιού πριν την πετάξει στη λίμνη και το γεγονός ότι στη λίμνη Μεμί υπάρχουν χέλια περιορίζουν τις ελπίδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες που διεξάγονται στην κόκκινη λίμνη αποσκοπούν σε εντοπισμό της 3ης σορού που ομολόγησε ότι πέταξε στη λίμνη, ο 35χρονος που τελεί υπό κράτηση για σειρά δολοφονιών ανηλίκων κοριτσιών και γυναικών και την οποία όπως παραδέχθηκε τοποθέτησε σε βαλίτσα πριν την πετάξει στην κόκκινη λίμνη.

ΚΥΠΕ – Μαρία Φιλή – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/05/2019 17:47

Μάχη δίνουν οι αρχές στην Κόκκινη Λίμνη: Τρία σημεία προς έρευνα με δύτες στον πυθμένα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: