Πύραυλος Katyusha έπληξε το κέντρο της Βαγδάτης ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός

File Photo: Τρεις μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε νέο τουρκικό βομβαρδισμό στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πύραυλος έπεσε απόψε στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μία οχυρωμένη περιοχή στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται οι έδρες της ιρακινής κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και τα κτίρια που στεγάζουν διπλωματικές αποσοτλές, ανάμεσά τους και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν θύματα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, η οποία δεν προσδιορίζει ποιος ήταν ενδεχομένως ο στόχος της επίθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο πύραυλος Katyusha εκτοξεύθηκε από «εγκαταλελειμένη ζώνη» της νότιας Βαγδάτης.

Επειτα από πολλά χρόνια βίας και συγκρούσεων, μεταξύ άλλων και με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, το Ιράκ εξακολουθεί να πλήττεται από αιματηρές επιθέσεις. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στην Βαγδάτη, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Δεδομένης της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν εδώ και λίγες μεγάλο μέρος του διπλωματικού τους προσωπικού από την πρεσβεία της Βαγδάτης και από το προξενείο του Ερμπίλ, θεωρώντας ότι οι ένοπλες ιρακινές οργανώσεις , οι φιλικές προς το Ιράν, συνιστούν «άμεση» απειλή κατά του αμερικανικού προσωπικού.

19/05/2019 22:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βαγδάτη, Ιράκ

Συντονισμό στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισαν Ρωσία-Σαουδική Αραβία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: