Προβάδισμα του Στέβο Πεντάροφσκι στον δεύτερο γύρο των εκλογών στα Σκόπια

File Photo: Stevo Pendarovski (L), the candidate of the ruling Social Democratic Union of Macedonia (SDSM), and his wife Elizabeta (R) cast their ballots during the second round of the presidential elections, at a polling station in Skopje, North Macedonia. EPA, GEORGI LICOVSKI




Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή με καταμετρημένο το 90,75% των ψήφων ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται με 52, 38% ενώ η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξασφαλίζει 44,06 %. Τα άκυρα είναι 3,56%.

Νωρίτερα με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο Πεντάροφσκι συγκέντρωνε 53,5%, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά ποσοστό 43%. Το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων ανέρχεται στο περίπου 3,5%.

Το ποσοστό συμμετοχής, μισή ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες ανερχόταν στο 44,5%, κάτι που σημαίνει ότι εκπληρώθηκε ο όρος που απαιτούταν (προσέλευση άνω του 40%), προκειμένου οι εκλογές να θεωρηθούν έγκυρες.

Στον πρώτο γύρο, που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες, ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει με διαφορά μόλις 0,6% της βασικής του αντιπάλου Σιλιάνοφσκα (42,8% έναντι 42,2%), ενώ σε εκείνον συμμετείχε και ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Besa» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς») και έλαβε ποσοστό 10,6%.

05/05/2019 22:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Ξεπερνά το 40% η συμμετοχή στις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: