Πρόεδρος Αναστασιάδης για την έκθεση κατά της Τουρκίας: Αν απαιτηθεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. ΚΥΠΕ, DARIO PIGNATELLI




Ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ευρώπη συνεχίζει να στέκει αλληλέγγυα στην Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως θέλει να πιστεύει ότι θα αποφευχθούν από πλευράς Τουρκίας οι περαιτέρω προκλήσεις για να αποφευχθούν τα όποια μέτρα. Πρόσθεσε πως εάν απαιτηθεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν.

  • Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι «έγιναν τα αναγκαία σχόλια από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών. Να προσθέσω τι άλλο, εκτός από το να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το ότι συνεχίζει η Ευρώπη να στέκει αλληλέγγυα”, πρόσθεσε.

“Και θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθούν από πλευράς Τουρκίας οι περαιτέρω προκλήσεις, για να αποφευχθούν τα όποια μέτρα. Εν πάση, όμως, περιπτώσει αυτό που καλά γνωρίζω είναι ότι παρακολουθείται στενά από Ευρωπαϊκής `Ενωσης και αν απαιτηθεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
30/05/2019 13:16

Στα αζήτητα οι κυρώσεις των “φίλων” της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας: Θα γίνει η έκπληξη τον Ιούνιο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: