Ποτέ δεν ήταν «νομική επιλογή» η άσκηση διώξεων κατά του Τραμπ, δηλώνει ο Μιούλερ

File Photo: A sign during a rally calling for the full release of the recently completed report prepared by special council Robert Muller in New York, New York, USA. EPA, JUSTIN LANE




Η άσκηση διώξεων εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτελούσε ποτέ μια «νομική επιλογή» της ομάδας του εισαγγελέων δήλωσε σήμερα ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ.

  • Στις πρώτες του δηλώσεις για την έρευνα της ομάδας του για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και για τη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με την Μόσχα, ο 74χρονος πρώην επικεφαλής του FBI επανέλαβε στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι η έρευνά του δεν μπορούσε να απαλλάξει τον Αμερικανό πρόεδρο από υποψίες για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

«Η απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του προέδρου… δεν ήταν μια επιλογή κατά την εκτίμησή του», τόνισε κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του. «Ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να διωχθεί με ομοσπονδιακό αδίκημα. Αυτό είναι αντισυνταγματικό», υποστήριξε, συμπληρώνοντας «καταλήξαμε ότι δεν μπορούσαμε να καθορίσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αν ο πρόεδρος διέπραξε ένα έγκλημα».

  • «Αν είχαμε καταλήξει ότι ο πρόεδρος ξεκάθαρα δεν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα, θα το είχαμε πει», τόνισε ο Μιούλερ.

Παράλληλα έκρινε ότι δεν είναι «κατάλληλο» να καταθέσει στο Κογκρέσο, παρά την επιθυμία των Δημοκρατικών να τον καλέσουν για ακρόαση αναφορικά με την έκθεσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
29/05/2019 19:03

Εναγκαλισμό με Κιμ και Πούτιν προσάπτει στον Τραμπ ο Μπάιντεν, ως απάντηση στις επικρίσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: