Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα: Την παραίτησή του υπέβαλε ο ψευτο-πρωθυπουργός

File Photo: Ο παραιτηθείς ψευτο-«πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν. ΚΥΠΕ




Θεωρεί ότι υπάρχει «φόρμουλα συγκυβέρνησης» εντός της υφιστάμενης σύνθεσης της «βουλής» δήλωσε ο παραιτηθείς παράνομος ψευτό – «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν που μετά την υποβολή της παραίτησης της τετρακομματικής παράνομης ψευτο – «κυβέρνησης» που προΐστατο, τασσόμενος εναντίον πρόωρων «εκλογών» και υπέρ του να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για τον σχηματισμό της νέας παράνομης ψευτο – «κυβέρνησης».

  • Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν υπέβαλε στις 10.10 το πρωί την παραίτησή του στον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα καλέσει σε συνάντηση τα κόμματα για διαβούλευση και θα δώσει την εντολή σχηματισμού παράνομης ψευτο – «κυβέρνησης» σε ένα από αυτά ή σε έναν «βουλευτή».

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι η εντολή πρέπει να δοθεί άμεσα στο μεγαλύτερο σε δύναμη κόμμα, το κόμμα Εθνικής Ενότητας και ευχήθηκε οι διεργασίες για τον σχηματισμό της νέας παράνομης ψευτο – «κυβέρνησης» να ολοκληρωθούν το συντομότερο, γιατί – όπως είπε – η «χώρα» διέρχεται μια δύσκολης περιόδου οικονομικά και πρέπει πολύ γρήγορα να επικρατήσει η σταθερότητα.

  • Ερωτηθείς τί θα πράξει το κόμμα του, εάν θα είναι σε μια νέα συνεργασία, ο κ. Ερχιουρμάν απάντησε ότι η ανώτατη κομματική βουλή του ΡΤΚ συνεδριάζει απόψε για να λάβει αποφάσεις.

Νωρίτερα και παραλαμβάνοντας την επιστολή παραίτησης του κ. Ερχιουρμάν, ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δώσει έμφαση στο γεγονός ότι υπήρχε διάλογος μεταξύ της παράνομης ψευτο – «κυβέρνησης» και «προεδρικού». Δεν ήσασταν παράνομος ψευτό σε μια εύκολη περίοδο, είπε ο κατοχικός ηγέτης απευθυνόμενος στον Τουφάν Ερχιουρμάν σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η φόρμουλα μιας τετρακομματικής κυβέρνησης.

  • «Κάνατε σοβαρή προσπάθεια, δώσατε αγώνα αλλά δύσκολα συνεχίζονται οι συνασπισμοί. Αυτό το βλέπουμε εδώ και χρόνια. Κάθε εμπειρία που ζούμε είναι ένα παράδειγμα για να διδαχθούμε», είπε. Ευχήθηκε να βγουν τα απαραίτητα μαθήματα από αυτή την τετρακομματική συνεργασία ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, ακόμα και εάν υπήρξαν και κάποιες διαφοροποιήσεις αυτή τη φορά.

Ο κ. Ακιντζί ζήτησε από τον Τουφάν Ερχιουρμάν να παραμείνει στα καθήκοντά του μέχρι τον σχηματισμό της νέας παράνομης ψευτο – «κυβέρνησης». Τις επόμενες ημέρες, είπε, θα έχει επαφές με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και θα δώσει την εντολή σχηματισμού σε αυτόν που θα θεωρήσει ότι μπορεί να σχηματίσει μια νέα παράνομης ψευτο – «κυβέρνηση».

  • Θέλει να δώσει, πρόσθεσε, μια περίοδο μιας – δύο ημερών στα κόμματα να κάνουν τις αξιολογήσεις τους και στη συνέχεια θα έχει από την Δευτέρα επαφές μαζί τους και ελπίζει ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Εκτός από τα κομματικά όργανα του ΡΤΚ, συνεδριάζει και η ανώτατη κομματική βουλή του Δημοκρατικού κόμματος και αναμένεται αμέσως μετά να προβεί σε δηλώσεις ο Πρόεδρός του, Σερντάρ Ντενκτάς. Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, κόμματος του Λαού και του κόμματος Εθνικής Ενότητας.

09/05/2019 13:55
ΚΥΠΕ
Λευκωσία – Κύπρος

 

Στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας “είμαι Κύπριος” δηλώνει ο Γιούνκερ για την ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: