Περιπατητικός Γύρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς

H διοργάνωση του περιπατητικού γύρου «Hot Walk 2019» στην Αθήνα, σε συνεργασία της ΕΚΕ και της Ένωσης Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Photo via hotwalk2019.gr
Πρωτοβουλίες και δράσεις αναλαμβάνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τις δυσμενείς τους επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

  • Μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί, με αφορμή τις εργασίες του πανευρωπαϊκού συνεδρίου καρδιακής ανεπάρκειας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, (25-28 Μαΐου) η διοργάνωση του περιπατητικού γύρου «Hot Walk 2019» στην Αθήνα, σε συνεργασία της ΕΚΕ και της Ένωσης Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο περιπατητικός γύρος “HoT Walk 2019”, 3 χλμ., κατά μήκος του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, στις 18:30, (αφετηρία και τερματισμός: μνημείο Μελίνας Μερκούρη, λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 54, συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας).

  • Ο περιπατητικός γύρος της Αθήνας, στον οποίο θα συμμετάσχουν σύνεδροι από όλη την Ευρώπη, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι θέλουν να περπατήσουν στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης και να καταδείξουν ότι η βάδιση είναι ένα φάρμακο χωρίς καμία παρενέργεια, που μπορεί να σώσει ζωές.

Το γεγονός έχει τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

  • Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιείται από την Γ’ καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο” δημιουργικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ξεναγό, τη Δευτέρα 27 Μαΐου και με κύριο σύνθημα «εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου!».

Στόχος της δράσης αυτής είναι να συνδυαστεί η φροντίδα για την καρδιά μέσω της άσκησης με την απόκτηση βιωματικής σχέσης με τα μνημεία της πόλης. Η διαδρομή έχει ως αφετηρία τη Ροτόντα. Σημείο συνάντησης θα είναι η είσοδός της στις 18.00μ.μ.

24/05/2019 14:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Τα άφιλτρα τσιγάρα σχεδόν διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal