Park Your Cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Φωτογραφία snfcc.org




Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park your Cinema προτείνει στους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κλασικές ταινίες ρεπερτορίου τις οποίες είτε θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά είτε θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν σε μεγάλη οθόνη. Έργα που γέννησαν αναμνήσεις και δεν σταμάτησαν να αγαπιούνται στο πέρασμα του χρόνου, θυμίζοντάς μας πόσο μαγικός είναι ο κινηματογράφος.

Ιδανική αρχή για φέτος, δύο μυθικά φιλμ που γιορτάζουν επετείους… σε αριθμό δεκαετιών! Τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα του Μάγου του Οζ και τα 60 χρόνια από την πρώτη προβολή της animated Ωραίας Κοιμωμένηςσυναντιούνται σε έναν κοινό τόπο προέλευσης, τον κόσμο του παραμυθιού, και ενώνουν ψυχαγωγικά μικρούς και μεγάλους.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Η κακιά μάγισσα Μαλέφισεντ καταριέται την πριγκίπισσα Ορόρα την ημέρα της βάπτισής της. Τα ξόρκια θα μπορέσει να «σπάσει» μονάχα ο ερχομός ενός πρίγκιπα, όμως κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο. Η 16η animated ταινία μεγάλου μήκους του studio της Disney αποτελεί μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Γάλλου Charles Perrault. Ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός του σκίτσου (ειδικά στα φόντα) μάλλον ξεπερνούσε αυτό που μπορούσε να αποδεχτεί το κοινό της εποχής και το φιλμ υπήρξε εισπρακτική αποτυχία, υποχρεώνοντας το studio να σταματήσει τις παραγωγές που βασίζονταν σε παραμύθια (το επόμενο ήταν η Μικρή Γοργόνα, το 1989!). Η μουσική περιλαμβάνει κυρίως διασκευές και εναλλακτικά arrangements από τις συνθέσεις του Pyotr Ilyich Tchaikovsky για το ομώνυμο μπαλέτο, δηλαδή ακόμη μια τολμηρή ποιοτική επιλογή του πρωτοπόρου Walt Disney.

Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi

Σάββατο 25/05 | 21.00

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση
Ελεύθερη είσοδος

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: