Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Σερβία, Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας




Στις επετειακές εκδηλώσεις για την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Victory Day) παρέστη σήμερα, 10 Μαΐου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην πόλη Νις της Σερβίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Aleksandar Vučić, αναφέρει σε ανακοίνωσή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας. Ακολούθως ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον ομόλογό του, κ. Aleksandar Vulin, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που άπτονται του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή των Βαλκανίων».
  • «Επίσης συζήτησαν το πλαίσιο της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής του στους τομείς της ακαδημαϊκής, ατομικής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της διαλειτουργικότητας καθώς και στις ειδικές δυνάμεις. Ειδική μνεία έγινε στη συμμετοχή της Σερβίας στον πολυεθνικό σχηματισμό μάχης ταχείας αντίδρασης της ΕΕ “HELBROC”, με έδρα στην 1η Στρατιά».

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε στον Σέρβο ομόλογο του την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, συμπεριφορά η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές της καλής γειτονίας».

Ο τουρκικός “Θαλασσόλυκος” …ασκείται σε τρεις θάλασσες για να τονώσει το ηθικό των Τούρκων!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: