Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάνει δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. ΚΥΠΕ-Μ. ΚΟΝΙΩΤΟΥ

Παραμένουμε η πρώτη πολιτική δύναμη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

Το αποτέλεσμα των εκλογών εκπληρώνει τον στόχο που είχαμε θέσει ως Δημοκρατικός Συναγερμός: να παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη και να διατηρήσουμε τις δύο έδρες στο ευρωκοινοβούλιο. Εκεί ανήκουμε και εκεί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας για την Κύπρο και για την Ευρώπη.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Πρόσθεσε τα εξής:

Ο στόχος επιτεύχθηκε απέναντι σε μια πρωτοφανή ομοβροντία μηδενισμού από την αντιπολίτευση. Είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη για το Δημοκρατικό Συναγερμό από το 2013. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ευρώπη, κόμμα εξουσίας να παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη έχοντας να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετώπισε η Κύπρος.
 
 Ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουμε ότι η κοινωνία έχει στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο προς την κυβερνητική παράταξη, αλλά συνολικά στο πολιτικό σύστημα.
 
 Η άνοδος του εθνικιστικού κόμματος, ακόμη κι αν δεν εξέλεξε ευρωβουλευτή, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που «γεννούν» αυτό το φαινόμενο.  Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναλύσουμε με σοβαρότητα το  εκλογικό αποτέλεσμα. Και όπου χρειάζεται θα προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε αλλαγές χρειαστούν.
 
Κορυφαία προτεραιότητα μας όμως παραμένει, σε συνεργασία με την κυβέρνησή μας, να προχωρήσουμε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Στη σημερινή εκλογή συμμετείχε και ένας σημαντικός αριθμός Τουρκοκυπρίων.
 
Θεωρούμε όπως το δηλώσαμε εξαρχής, θετική τη συμμετοχή τους, διότι αποτελεί την πιο έμπρακτη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραγνώριση του ψευδοκράτους.
 
 Οι εκλογές απόψε έχουν τελειώσει. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ο τόπος περνά μια δύσκολη περίοδο λόγω της τουρκικής επιθετικότητας. Είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή να πετύχουμε εθνική συνεννόηση και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και εθνική συνεννόηση.
 
Θέλω να απευθύνω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου, στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, την κοινωνία των Πολιτών και όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Πρώτος ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο: Αυξήθηκε το ποσοστό του ΔΗΚΟ, “φράγμα” στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ

Be the first to comment on "Παραμένουμε η πρώτη πολιτική δύναμη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*