Πανηγυρίζουν στην ΕΔΕΚ: Είναι η ώρα να προβάλουμε όσα μας ενώνουν, λέει ο Σιζόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κάνει δηλώσεις για τις Ευρωεκλογές 2019. ΚΥΠΕ – Ηβη Μιτσίδου




Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι η ώρα να προτάξουμε τα όσα μας χωρίζουν, αλλά τα όσα μας ενώνουν, και υποσχέθηκε ότι η ΕΔΕΚ μέσω της συμμετοχή της στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δυναμώσει την φωνή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ υποδέχθηκαν στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος, οι οποίοι πανηγύριζαν την εκλογή, σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα που κατέχουν τα κόμματα, υποψήφιου από το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη δήλωσή του ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξέφρασε τις «θερμές μου ευχαριστίες προς όλους τους ψηφοφόρους που τίμησαν με την ψήφο τους την ΕΔΕΚ. Τόσο τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ όσον και όλους αυτούς που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και σήμερα στήριξαν αποφασιστικά τις προσπάθειες μας».

«Θέλω επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι την ψήφο τους θα την τιμήσουμε και θα τη σεβαστούμε», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνέχισε λέγοντας ότι «όπως τονίσαμε και στο προεκλογικό μας μήνυμα δεν είναι η ώρα να προτάξουμε τα όσα μας χωρίζουν, είναι η ώρα να προβάλλουμε τα όσα μας ενώνουν».

«Είναι η ώρα ενωμένοι, στη βάση ενός κοινού σχεδιασμού να προασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ και να κατοχυρώσουμε τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε.

Είναι η ώρα, πρόσθεσε, «ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και να διεκδικήσουμε τη λήψη πολιτικών και οικονομικών μέτρων σε βάρος της».

Διαβεβαίωσε ότι «η ΕΔΕΚ με τη συμμετοχή της στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια όπως έπραξε και στο παρελθόν για να δυναμώσει την φωνή της πατρίδας μας στον ευρωπαϊκό χώρο και τα θεσμικά του όργανα».

Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε «για την άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν μέσα σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες», τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος, σημερινά και προηγούμενα, όλα τα στελέχη και όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια της ΕΔΕΚ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και βαθιά εκτίμηση εξέφρασε στους υποψήφιους και τις υποψήφιες που «ανάλωσαν τις δυνάμεις τους, αφιέρωσαν χρόνο και μας έκαναν περήφανους τόσο με το ήθος τους όσο και με τον κοινό αλλά και με τον προσωπικό τους αγώνα».

«Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά συνεχίζουμε», είπε.

Σε ερώτηση τι θεωρεί πρέπει να πράξουν τα κόμματα για το μεγάλο ποσοστό αποχής απάντησε ότι «είναι πάρα πολλά που πρέπει να πράξουμε, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα». Όλα τα υπόλοιπα από αύριο, πρόσθεσε.

Κληθείς να πει τι έχει να πει για τις δημοσκοπήσεις που άφηναν την ΕΔΕΚ εκτός Ευρωβουλής απάντησε ότι «η ΕΔΕΚ είναι πάρα πολύ δυνατή για να τη γονατίσουν».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ένδειξη ποιος υποψήφιος εξασφαλίζει την έδρα ανέφερε ότι «νομίζω ότι ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση, οπότε θα αναμένουμε να ολοκληρωθεί».

Με την ολοκλήρωση της δήλωσης του Προέδρου της ΕΔΕΚ ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε χειροκροτήματα και πανηγύρισε φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΕΔΕΚ. Λαός. Αντίσταση». Κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σοσιαλισμός» και «Δεν χαρίζουμε τη Δημοκρατία σε κανένα».

Πρώτος ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο: Αυξήθηκε το ποσοστό του ΔΗΚΟ, “φράγμα” στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: