Οργή ΣΥΡΙΖΑ για ρατσιστική ανάρτηση Στεφανίδη κατά Κούνεβα: Να πάρει θέση η ηγεσία της ΝΔ

File Photo: Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κόυνεβα συνομιλούν στην Πανελλαδική Συνάντηση για μια μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Η ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Το κυβερνών κόμμα προσθέτει στην ανακοίνωση του ότι «η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης «είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών».

  • Τέλος το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως «η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο, ο γραμματέας της ΝΔ Λευγέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στο tweet, γνωστοποίησε τη διαγραφή του κ. Στεφανίδη.

Ας σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η επίμαχη ανάρτηση του κ. Στεφανίδη στην προσωπική σελίδα του στο Facebook έχει “κατέβει”, ωστόσο τα “τσακάλια” των social την αναπαρήγαγαν άμεσα. Είναι η ακόλουθη:

Η ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία οδήγησε στην αποπομπή του από το κόμμα, Τρίτη, 28 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: Facebook/Maria Lili

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ: Την Κυριακή κάναμε ένα σημαντικό βήμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: