Ολοκλήρωσε την αποστολή του το σόναρ στην Κόκκινη Λίμνη: Δύτες συνεχίζουν την έρευνα

File Photo: Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό για εντοπισμό τρίτης βαλίτσας. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Οι σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό συνεχίστηκαν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας, για κάλυψη της περιφέρειας της λίμνης στα ανώτερα στρώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

  • Με τη λειτουργία της κάμερας, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα και οι έρευνες θα συνεχιστούν με δύτη.
  • Ως αύριο αναμένεται να καλυφθεί η περιφέρεια και από εκεί και πέρα το κέντρο συντονισμού θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα.

Στη διαδικασία έρευνας, εντοπισμού και ανάσυρσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός και δύτες με εμπειρία.

  • Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τις επόμενες μέρες οι έρευνες φθάνουν στα όρια. Ήδη έχουν αποκλειστεί σημεία στην αριστερή πλευρά της λίμνης και την ανατολική, η οποία περπατήθηκε από τους δύτες.

Σήμερα, λόγω καλής ορατότητας που φθάνει το ένα μέτρο, θα ερευνηθούν τα ψηλά μέρη του πυθμένα και θα μείνουν τα απότομα.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάθε φορά που εισέρχεται στη λίμνη δύτης καταγράφονται σε CD όλες οι καταδύσεις που γίνονται.
  • Στο μεταξύ, το σόναρ φεύγει απόψε αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του και στις δύο λίμνες, την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Με τη βοήθεια του σόναρ είχαν εντοπιστεί οι δύο βαλίτσες με σορούς.

ΚΥΠΕ – Δήμητρα Νικολάου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
14/05/2019 14:54

Στην 8χρονη Έλενα πιστεύεται ότι ανήκει η σορός στη δεύτερη βαλίτσα: Σε εξέλιξη οι έρευνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: