Ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά με … εκκρεμότητες η κανονική περίοδος της Basket League

File Photo: Ο παίκτης του Ολυμπιακού ΤΣΕΡΙ Γουίλ (Δ) μαρκάρεται από τον παίκτη του Κολοσσού Ρόδου (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος της Basket League στην Ελλάδα με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής, η οποία ξεκίνησε χθες με τον την εκτός έδρας νίκη του Χολαργού επί του Πανιωνίου με 90-110.

  • Ωστόσο, οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου είναι πολλές καθώς αρχικά, η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Προμηθέας είναι στον «αέρα», μετά την κλήρωση του διαιτητή Αναστόπουλου, τις αντιδράσεις από τους «ερυθρόλευκους» και την μετάβαση οπαδών τους χθες έξω από το σπίτι του διαιτητή.
  • Με αυτά τα δεδομένα είναι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αναβολής της αναμέτρησης ή και διεξαγωγής της κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Στο κάτω διάζωμα της βαθμολογίας, μετά τον υποβιβασμό του Κολοσσού, τρεις ομάδες παλεύουν να αποφύγουν τη 13η θέση που οδηγεί στην Α2. Το Ρέθυμνο είναι σε πιο ευνοϊκή θέση, καθώς σώζεται με νίκη επί του Άρη στο Nick Galis Hall ή αν δεν κερδίσει η Κύμη τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το Λαύριο χρειάζεται νίκη επί του Ηφαίστου εντός έδρας και να ηττηθεί το Ρέθυμνο ή η Κύμη, διαφορετικά υποβιβάζεται. Η Κύμη είναι στην πιο δύσκολη θέση, καθώς σώζεται ανεξάρτητα από αποτελέσματα μόνο αν νικήσει τον Παναθηναϊκό, ενώ αν ηττηθεί θα πρέπει να χάσει το Λαύριο από τον Ήφαιστο για να μείνει η ομάδα της Εύβοιας στην Basket League.

  • Για την τελική βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα πρώτος και θα παίξει στα playoffs με τον Χολαργό (εκτός κι αν υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, οπότε ανεβαίνει στην οκτάδα ο Άρης), η ΑΕΚ είναι σίγουρα δεύτερη και θα παίξει πιθανότατα με τον Ήφαιστο, ενώ φαβορί για την τρίτη θέση είναι το Περιστέρι. Αν η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που απέκτησε τον Κρις Φλέμινγκς, νικήσει τον ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας χάσει στο ΣΕΦ, καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με τους Πατρινούς τέταρτους και τον ΠΑΟΚ πέμπτο να αναμετρώνται στα playoffs.

Αν ο Προμηθέας νικήσει στο ΣΕΦ τερματίζει τρίτος και τέταρτος θα είναι ο νικητής του Περιστέρι-ΠΑΟΚ με τον ηττημένο πέμπτο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα είναι τρίτος με νίκη στο Περιστέρι και ήττα του Προμηθέα. Ο Ολυμπιακός, από τον οποίο έχουν αφαιρεθεί οκτώ βαθμοί, θα είναι έκτος με νίκη ή αν δεν κερδίσει ο Ήφαιστος στο Λαύριο.

26η αγωνιστική:

Τρίτη 7/5
Πανιώνιος-Χολαργός 90-110

Τετάρτη 8/5
Ολυμπιακός-Προμηθέας 17:30
Παναθηναϊκός-Κύμη 17:30
Άρης-Ρέθυμνο 17:30
Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 17:30
Λαύριο-Ήφαιστος Λήμνου 17:30
Περιστέρι-ΠΑΟΚ 17:30

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
08/05/2019 10:41

Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα σε Άγιαξ και Τότεναμ για ένα εισιτήριο στον τελικό του CL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: