Οι Ρουβίκωνες έκαναν πάλι πλάκα στο ελληνικό κράτος, σημειώνει ο Βασίλης Κικίλιας

File Photo: Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Για άλλη μια φορά, οι Ρουβίκωνες έκαναν πλάκα στο ελληνικό κράτος. Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να προστατεύει το κράτος τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία τους. Η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Τσίπρας αυτό οφείλουν εκ του Συντάγματος να κάνουν, αλλιώς το παραβιάζουν κατάφωρα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά της οικίας του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και στις πολιτικές εκδηλώσεις παρουσία στελεχών της ΝΔ χθες βράδυ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ διερωτήθηκε πως «αν σε πρεσβείες και σε κτίρια που βρίσκονται πρώην πρωθυπουργοί, αυτοί οι τύποι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, τι μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός σε σχέση με την προστασία του και την προστασία της περιουσίας του».

  • Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πεποίθησή του «ότι υπάρχει εμφανής ανοχή από την κυβέρνηση σε αυτές τις ομάδες, οι οποίες αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με πυρήνες εντός του Κορυδαλλού και με τρομοκράτες. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει χαμηλής βίας αυτά τα περιστατικά. Όμως, για ποιο τουρισμό μιλάμε; Φανταστείτε έναν τουρίστα να δει να σπάνε με μαδέρια και βαριοπούλες τα τζάμια ενός ξενοδοχείου. Μια τέτοια εικόνα ταξιδεύει απίστευτα γρήγορα μέσα από τα social media σε όλο τον κόσμο και κάνει τεράστια ζημιά στην οικονομία και στη χώρα», δήλωσε χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «συνένοχη με τους Ρουβίκωνες σε αυτό το θέατρο του παραλόγου».

Όπως είπε μάλιστα το Σύνταγμα λέει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να προστατεύει τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των πολιτών του. «Πού το βλέπετε αυτό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Έχει ο κ. Τσίπρας συναίσθηση του τι γίνεται στη χώρα; Ή μήπως κάποιοι σύμβουλοί του επιχαίρουν κάθε φορά που οι Ρουβίκωνες τα σπάνε; Αδέσποτες σφαίρες σφηνώνονται σε τοίχους στη Δυτική Αττική, τα Εξάρχεια είναι κράτος εν κράτει, στα πανεπιστήμια κινδυνεύουν τα παιδιά μας, παρανομία, ναρκωτικά, συμμορίες», τόνισε υπενθυμίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα.

«Δεν είναι δεξιό προνόμιο να αισθάνεται ένας πολίτης ασφαλής. Αφορά οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς. Το 2014 συλλάβαμε το Μαζιώτη, το Χριστόδουλο Ξηρό, το Σταμπούλο. Κάναμε επιχειρήσεις-σκούπα στην Αθήνα και μαζεύτηκε η εγκληματικότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο χαμηλότερο σημείο της δεκαετίας. Τα σύνορά μας ήταν ελεγχόμενα και δεν είχαν προβλήματα τα νησιά μας και ο τουρισμός μας από το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Οι ίδιοι αστυνομικοί έκαναν τότε πολύ καλά τη δουλειά τους. Τώρα δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί δεν τους αφήνουν. Το 2014 δεν υπήρχε ΚΕΠ αναρχικών στα Εξάρχεια, τα περιπολικά ήταν μέσα στα Εξάρχεια, οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν τη δουλειά τους», τόνισε ασκώντας κριτική στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Εντολές επιχειρησιακά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνονται από την κορυφή της υπηρεσιακής πυραμίδας. Η πολιτική ηγεσία όμως δίνει τον τόνο. Όταν δίνεται εντολή και οι Ρουβίκωνες επιστρέφουν σπίτι τους μέσα στα περιπολικά ως ταξί, είναι σα να φωνάζουν με ντουντούκα “μην ενοχλείτε τα παιδιά”», δήλωσε.

Τέλος αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Κικίλιας είπε πως το όριο για τις κάλπες που έρχονται είναι ξεκάθαρο. «Μετά από τέσσερα χρόνια που περιμένει ο ελληνικός λαός, τέσσερις αποδοκιμασίες στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις νίκες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Κάθε κάλπη και νίκη: δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και όταν έρθει η ώρα, εθνικές εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

16/05/2019 12:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αυτές είναι οι αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις υπερωρίες στις εκλογές


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: