Οι νησιώτες να καταδικάσουν την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και τα hotspots ζητά ο Κουτσούμπας

File Photo: Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλάει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ, στο κλειστό γήπεδο της Near East στην Καισαριανή. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ




Όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως, όποιος και αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει. Θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα. Για να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, δηλαδή, να στηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ,Κουτσούμπας μιλώντας απόψε στην Μυτιλήνη.

  • «Ούτε τα περί «ρύθμισης των οφειλών» από επαγγελματίες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, ούτε η λεγόμενη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 22% στο 20%, ούτε οι ενδεχόμενες «μειώσεις» στο ΦΠΑ, ούτε οι «διορθωτικές κινήσεις» στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, όλα αυτά δηλαδή, που διαφημίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως δήθεν ελαφρύνσεις μπορούν να κρύψουν, πως είναι και παραμένει, μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ούτε φυσικά και η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προτείνει η ΝΔ, ο Μητσοτάκης, καθιστά τη ΝΔ, μια φιλολαϊκή πολιτική δύναμη» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως το ΚΚΕ τους προτείνει:

  • Να επαναφέρουν τώρα τον μειωμένο ΦΠΑ κατά 50% για όλα τα νησιά του Αιγαίου.
  • Να καταργήσουν τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να νομοθετήσουν αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να αφαιρέσουν από τη φορολόγηση τις δαπάνες Υγείας, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
  • Να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
  • Να απαγορεύσουν τους πλειστηριασμούς για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Και δω στη Μυτιλήνη, σε όλη τη Λέσβο, οι εργαζόμενοι, ο λαός, ξέρουν πολύ καλά, πως σε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να χωρέσουν τα δικαιώματα, οι δικές τους ανάγκες. Ποιος για παράδειγμα μιλάει:

  • Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά;
  • Για τη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και με τα άλλα Νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου;
  • Για την αύξηση των δρομολογίων των αεροπλάνων αλλά και τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων σε αεροπλάνα και καράβια;
  • Για κατάργηση των φόρων σε αεροδρόμια και λιμάνια;

Κανείς. Γιατί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, δεν συμβαδίζουν, ούτε με τα δικαιώματα των ναυτεργατών, ούτε με τις ανάγκες για ασφαλή φτηνή μεταφορά των εργαζομένων των νησιών.

Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει έστω και μια αναφορά στο δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, αφού και οι δύο έκαναν ότι μπορούσαν για να επιβάλουν την “ευελιξία” στις εργασιακές σχέσεις, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά, τους εργολαβικούς εργάτες; Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, θα βρει κανείς μέτρα στήριξης της φτωχής αγροτιάς, αφού και οι δύο στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ που ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες; Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, υπάρχει έστω ως σύνθημα, η δημόσια και δωρεάν παιδεία, όπου ο γονιός δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών του;

  • Σε κανένα. Αντίθετα και οι δύο έχουν να επιδείξουν πλούσιο έργο σε ότι αφορά στη μετατροπή του λυκείου σε ένα εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο που φυτοζωεί δίπλα στην ακριβοπληρωμένη παραπαιδεία. Και οι δύο, έχουν να παρουσιάσουν, ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί με τις επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις.

Και όσο κι αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ, δεν τα καταφέρνει. Τον προδίδει ο νόμος Γαβρόγλου που θα τον ζήλευαν όλοι οι προκάτοχοί του στο υπουργείο παιδείας, υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  • Ας απαντήσουν, όχι σε μας, ας απαντήσουν στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα του νησιού πού χωράει στα προγράμματά τους η δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια!!! Γιατί η κατάσταση στην υγεία παραμένει τραγική, ιδιαίτερα για ένα νησί, όπως η Λέσβος, όπου το καλοκαίρι, υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Όπου χειμώνα – καλοκαίρι φιλοξενεί πρόσφυγες, βουλιάζει, με ευθύνη της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, και κανείς τους δεν εγγυάται πως πρόκειται να αλλάξει. Πώς αλλιώς να μιλήσει κανείς για την κατάσταση στο Βοστάνειο Νοσοκομείο;

Γι αυτό και στο νησί της Λέσβου, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί από τους σεισμούς, ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα, σε ότι αφορά την προστασία των κατοίκων μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού.

Μάλιστα, δύο χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό, το χωριό της Βρίσας θυμίζει ακόμα βομβαρδισμένο τοπίο ενώ στην περιοχή του Πλωμαρίου, ακόμα πέφτουν τα βράχια και προκαλούν, και ζημιές και τεράστιες ανησυχίες στους κατοίκους », ανέφερε ο κ..Κουτσούμπας.

  • Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό τονίζοντας πως «η Λέσβος, όπως και τα άλλα τέσσερα νησιά του Αιγαίου, ζει εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα από το 2015, το δράμα των ξεριζωμένων από τους πολέμους και την εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών.

Η ΕΕ, αντάξια του ρόλου της ως αντιδραστική και εχθρική για τους λαούς ένωση των μονοπωλίων, αφού άνοιξε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα σύνορα όχι από κάποιο ανθρωπισμό, αλλά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα ευρύτερα γεωπολιτικά τους συμφέροντα.

  • Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η προσφυγική κρίση το 2015, συνέβαλε με τις δυνάμεις του στο κίνημα αλληλεγγύης που έδειξε ο λαός της Λέσβου και άλλων νησιών απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, ειδικά τη Λέσβο. Άνοιξε μέτωπο κατά της εμπλοκής όλων των ΜΚΟ και κάθε είδους ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη διαχείριση του προσφυγικού. Ανέδειξε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι μόνο για την επιδότηση του εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Αποκάλυψε το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και την ουσιαστική συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Από την πρώτη στιγμή, ζήτησε τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ. Ήταν το μόνο κόμμα που τάχθηκε καθαρά και ξάστερα κατά της ευρωτουρκικής συμφωνίας, και ζήτησε την κατάργησή της. Τάχθηκε κατά της δημιουργίας των hotspots και της μετατροπής των νησιών σε «αποθήκες» και μαζικές φυλακές προσφύγων και μεταναστών. Απαίτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές από την πολιτική του εγκλωβισμού και των άθλιων συνθηκών ζωής μέσα στα hotspots.

Έτσι και τώρα, στηρίζει τα αιτήματα του ΕΚ Λέσβου, των άλλων μαζικών φορέων, του λαού της Λέσβου για:

  • Να κλείσει η Μόρια,
  • Για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και των υπηρεσιών ασύλου σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και, από εκεί, στις χώρες πραγματικού προορισμού τους,
  • Για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για όσο, μικρό διάστημα, χρειαστεί να παραμείνουν στο νησί,
  • Για να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι οι νησιώτες αυτά τα αιτήματα διεκδικούν, με μαζικές κινητοποιήσεις και τους κάλεσε να τα εκφράσουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές καταδικάζοντας «τα κόμματα και τους υποψηφίους που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τα άθλια hotspots και την ομηρία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί «ρίχνοντας μαύρο» σε κάθε «μαύρη» ρατσιστική φωνή και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
04/05/2019 23:31

Εξοφλεί “γραμμάτια” ο Αλέξης: Έδωσε τον τουρισμό σε ένα ανίδεο επί του θέματος!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: