Ο Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία: Επανέλαβε το αίτημα για ντιμπέιτ ο Θεοδωράκης

File Photo: Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
«Ο κ. Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και επισήμανε πως, μέχρι πέρυσι, 570.000 εργαζόμενοι είχαν μισθό έως 500 ευρώ και 250.000 εργαζόμενοι έως 250 ευρώ.

  • «Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτή είναι η συζήτηση που δεν κάνουμε», συμπλήρωσε. Επανέλαβε επίσης το αίτημα του για διεξαγωγή αληθινών ντιμπέιτ καλώντας τους δημοσιογράφους να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν τους αρχηγούς – δύο-δύο, τρεις-τρεις ή όλους μαζί – τονίζοντας ότι «το θέμα είναι τι επιχειρήματα έχεις, και όχι τι συνθήματα φωνάζεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν λέει τι θα κάνει με τους «γαλάζιους διευθυντές εν αναμονή» που περιμένουν να εφορμήσουν ξανά στο κράτος, αλλά και στην κ. Γεννηματά η οποία, μαζί με τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας, υπερασπίζονται τις συντεχνίες, τις σπατάλες και την γραφειοκρατία του κομματικού κράτους. «Είχαμε τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά και τώρα προστέθηκαν και τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

  • Αναφορικά με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου τόνισε πως το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά που απασχολούν την παραγωγική Ελλάδα, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση που υποστηρίζει το Ποτάμι.
  • Ξεκαθάρισε επίσης πως οι ευρωεκλογές είναι μία «μάχη ζωής» για το Ποτάμι και κάλεσε όσους το βλέπουν θετικά, να το ψηφίσουν, υπενθυμίζοντας το σλόγκαν της γνωστής παλιάς διαφήμισης: «Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη!».

Τόνισε πως οι πολίτες που δεν ανήκουν στους κομματικούς στρατούς, που γνωρίζουν τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβούνται να επιστρέψουν στους υπουργούς του παρελθόντος, ειδικά στις ευρωεκλογές, δεν έχουν άλλη λύση. «Αν θες να φύγουν αυτοί, δεν υπάρχουν μόνο οι άλλοι, υπάρχει και το Ποτάμι», είναι το μήνυμα που τους στέλνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέλος, ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του κινήματος σημειώνοντας ότι «θα στηρίξουμε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή προοδευτική διακυβέρνηση». Επισήμανε δε, την ανάγκη να αποφύγει να πέσει, η Ελλάδα, σε συντηρητικές ξέρες, μετά τον λιμνάζοντα λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και για να συμβεί αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενισχυθεί το Ποτάμι ως «το αντίβαρο στις προσπάθειες να γύρει η χώρα δεξιά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
18/05/2019 13:31

Αναγνώριση από την Τουρκία των γεγονότων ζήτησε ο Τσίπρας για την Γενοκτονία Ποντίων


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: