Ο τουρκικός “Θαλασσόλυκος” …ασκείται σε τρεις θάλασσες για να τονώσει το ηθικό των Τούρκων!

Πλοίo και ναύτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Με δυο νέες μεγάλες ναυτικές ασκήσεις η Τουρκία επιδιώκει να  προβάλει την ναυτική ισχύ της στις τρεις θάλασσες που την περιβάλουν: τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα, απειλές σε όλα τα μέτωπα…

΄Ετσι η μεγάλη τουρκική άσκηση Sea Wolf 2019 (Θαλασσόλυκος) ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ενώ συγχρόνως η Τουρκία προωθεί την  διεθνοποίηση ναυτικής άσκησης του τουρκικού ναυτικού, με σενάρια που περιλαμβάνουν και απειλές σχετικά με προσπάθειες  έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Η Τουρκική άσκηση «Sea Wolf 2019» θα διαρκέσει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sabah από τις 13 έως τις 25 Μαΐου και θα είναι η κορυφαία ναυτική άσκηση της χρονιάς και θα λάβει χώρα ταυτόχρονα στην Μαύρη Θαλασσα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με την συμμέτοχή 131 πλοίων, 57 αεροσκαφών και 33 ελικοπτέρων.

Επίσης θα συμμετάσχουν στην άσκηση και δυνάμεις του Πεζικού, των Eιδικών Δυνάμεων και της Ακτοφυλακής. Υπολογίζεται σύμφωνα με τους επιτελείς ότι σχεδόν 25.900  στρατιωτικοί θα πάρουν μέρος στην άσκηση. Σε μια προσπάθεια μαλιστα τόνωσης του εθνικού φρονήματος τα 85 σκάφη που θα λάβουν συνολικά μέρος θα επισκεφθούν 33 λιμάνια της Τουρκίας και θα είναι ανοικτά για επίσκεψη από τους πολίτες.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με μια σειρά χωρών προκειμένου να συστήσουν μια «Μεσογειακή Ασπίδα» στο πλαίσιο της ομώνυμης άσκησης  που οργανώνεται από την Tουρκία.

Η «Mediterranean Shield», πραγματοποιείται κάθε χρονο από το 2006  και έχει ως σενάριο την αντιμετώπιση θαλάσσιων απειλών ασφάλειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία έχει ηδη απευθυνθεί για την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με την Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αλγερία, την Γεωργία, την Λιβύη, τον Λίβανο, το Πακιστάν, την Τυνησία και την Ιορδανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ασκηση.

Οι χώρες αυτές που είτε βρέχονται από την Μεσόγειο, είτε εχουν εμπορικά ή στρατηγικά συμφέροντα θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και θα ενημερώνονται για τους σχεδιασμούς και την εκτέλεση της άσκησης, χωρίς να τους ζητηθεί να προσφέρουν πολεμικά σκάφη.

Η προηγούμενη μεγάλη ναυτική άσκηση την οποία είχαν προαναγγείλει για νωρίτερα φέτος οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» με τους γνωστούς συμβολισμούς, τελικά περιλάμβανε ασκήσεις πολύ μικρότερου μεγέθους και με μικρότερη συμμετοχή σκαφών από αυτή που είχε ανακοινωθεί.

Τα αμερικανικά «Kiowa» σε τρεις ημέρες φτάνουν στον Βόλο: Τι αλλάζει στην 1η ΤΑΞΑΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: